• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Karadeniz'in en büyük adliyesi 10 Mart'ta hizmete giriyor

Karadeniz'in en büyük adliyesi 10 Mart'ta hizmete giriyor
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, yeni Samsun Adliye Sarayı'nın 10 Mart 2014'te hizmete gireceğini açıkladı.

İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi'ndeki eski Tekel binalarının bulunduğu alana yapılan Karadeniz'in en büyük ve en modern adliyesi olacak olan Samsun Adliye Sarayı'nın inşaatı tamamlandı. Sözleşme bedeli 39 milyon 900 bin lira olan, 35 bin 51 metrekare arsa üzerinde 22 bin 828 metrekare inşaat oturum alanı olan Adliye Sarayı'nda 16 istinaf, 46 adliye olmak üzere toplam 62 duruşma salonu, 1 adet adalet komisyonu başkanı odası, 111 adet hakim odası, 2 adet cumhuriyet başsavcısı odası, 75 adet cumhuriyet savcısı odası, 7 müfettiş odası, 91 yazı işleri müdürlüğü odası ve kalemi, 17 icra müdürlüğü odası ve kalemi bulunuyor. Toplam 19 asansörün bulunduğu binada 4 adet giriş-çıkış kapısı yer alıyor. 
Yeni Samsun Adliyesi Sarayı'nda mahkeme yönetimine destek projesi kapsamında sınırlı alan uygulaması, ön büro uygulaması ve danışma bankoları uygulaması yapılacağı, yine personelin ve avukatların kullanacağı alanlarla ilgili ‘sınırlı alan’ uygulamasına başlanılacağı öğrenildi. Adliye yönetim sistemi kurulan yeni binada veri ve bilgiler elektronik sistemlerle elektronik panellerle vatandaşların bilgisine sunulacağı ifade edildi.
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, gelecek hafta Pazartesi günü adliyeye geçiş için start vereceklerini belirterek, "Vatandaşı rahatsız etmemek, adliyenin çalışma süreci düzenini bozmamak adına önce bir haftalık süre içinde vatandaşlarla direkt diyalogu olmayan birimleri taşıyacağız. Savcılık birimleri ve mahkemeler ise 9 Mart itibariyle taşınacak ve 10 Mart 2014'te tamamen yeni Adliye Sarayımızda hizmet vermeye başlamış olacağız" dedi.
Eski adliye binasının da gerekli tadilat ve düzenlemeler yapıldıktan sonra burada da hizmet vermeye devam edeceklerini hatırlatan Başsavcı Erol Tosun, "Eski binamıza, İcra Müdürlükleri, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, Seçim Müdürlüğü ve Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nü taşıyacağız. Şuan kirada olan bu birimlerimiz eski adliye binamızda yapılacak olan tadilat ve düzenlemeden sonra burada hizmet verecekler.

Ayrıca, icra müdürlüklerinin yapılanmasıyla ilgili yapılan çalışmalarda icra müdürlükleri tek icra müdürlüğü şeklinde olacak. Bu icra müdürlüğü altında uzmanlık daireleri oluşturulacak. Samsun'da da bu konu da pilot bölge olarak seçildi. Önümüzde 30 Mart yerel seçimleri var. Seçim ve oy sayımları da tadilat yapılacak olan eski adliye binamızda yapılacak. Bütün bu çalışmaları yetiştirmek için tadilat çalışmalarına da hız vereceğiz" diye konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim