• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Karacabey’de çiftçi biberden umutlu

Karacabey’de çiftçi biberden umutlu
Bursa'nın Karacabey ilçesinde hasadı yapılan biber çiftçinin yüzünü güldürdü.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde hasadı yapılan biber çiftçinin yüzünü güldürdü. Biberler 1,5-1,7 TL arasında alıcı buluyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin ova köylerinde hasadı yapılan biber tarlalarını ve paketleme tesislerini ziyaret etti. Eskisarıbey Mahallesi'nde tarım işçileriyle birlikte biber toplayan Ali Özkan, "Bir aydan beri ova köylerimizde biber hasadı yapılıyor. Biber hasadı yapan çiftçilerimizin fiyatlar dolayısıyla yüzleri gülmekte. Yöremizdeki çiftçilerimizin ve üreticilerimizin piyasalardan memnun olması dolayısıyla biz de memnunuz. Çiftçimizin yüzü gülerse ekonominin hareketleneceğini biliyoruz. Bu hareketlilik tüm sektörlere yarıyor. Bu sene biber üretimi yapan ve bunun hasadını yapan biber çiftçisi oldukça memnun. Önümüzdeki dilimde de olumsuz bir şey gelişmezse, çiftçilerimiz biber sezonunu mutlu bir şekilde kapatacaklar. Biberin bakımı ve üretimi meşakkatli. Üreticilerimiz hem mahsulleri yetiştiriyorlar hem de çeşitli hastalıklarla mücadele ediyorlar" dedi.

"İstanbul-İzmir otoyol projesi Karacabey çiftçisinin önümüzü açacak "

İstanbul-İzmir otoyol projesini çok önemsediklerini belirten Başkan Ali Özkan, "Bir yıl sonra Karacabey-Bursa hattı da bittiğinde ilçemizden İstanbul'a 1,5 saatte ulaşmak mümkün olacak. Bu kısa zaman diliminde ulaşmak üreticimiz açısından çok büyük önem arz ediyor. İstanbul'daki bir market ya da manav Kadıköy'den Bayrampaşa Hali'ne gideceği sürede araya hiç aracı koymadan Karacabey'e gelip direk üreticiden ürünlerini ekonomik, kaliteli ve günlük olarak alıp, İstanbul'daki, Marmara'daki ve Ege'deki pazarlara arz edebilecek. Bu da bizim Karacabey çiftçisi olarak önümüzü açacak" ifadelerini kullandı.

Biber üreticisi Talat Malçok ise, " Bu yıl fiyatlar iyi gidiyor. Ortalama 1,5 ile 1,7 TL civarında seyrediyor. Biber meşakkatli. Bu yıl yüzümüz gülüyor. İnşallah diğer ürünlerimizde de aynı mutluluğu yaşarız" dedi.

(YK-MŞ)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: 2707 BİBER HASADI

BOYUT: 303 MB

SÜRE:5,57

Karacabey’de çiftçi biberden umutlu

Karacabey’de çiftçi biberden umutlu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim