• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Karabük Üniversitesi Japonya'da robotlu Sumo güreşinde dünya birincisi oldu

Karabük Üniversitesi Japonya'da robotlu Sumo güreşinde dünya birincisi oldu
Japonya'da 11-13 Aralık tarihleri arasında 14 ülkeden 200 katılımcı ile 32 robotun katıldığı 27. Uluslararası Sumo robot yarışmasında Karabük Üniversitesi...

Japonya'da 11-13 Aralık tarihleri arasında 14 ülkeden 200 katılımcı ile 32 robotun katıldığı 27. Uluslararası Sumo robot yarışmasında Karabük Üniversitesi Robot Kulübü tarafından yapılan "Sakin" isimi robot raunt kaybetmeden dünya birincisi oldu ve Türkçe ismi Baş Pehlivan olan Yokozuna ödülünü aldı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat yarışmaya katılan katılımcı, ve öğretim üyelerini makamında kabul ederek kendilerini kutladı. Katılımcılara teşekkür belgesi veren Rektör Polat, "Üniversitemiz adına öğrencilerimizin almış olduğu birincilik ile onura olduk. Sumo robotta dünya birincisi oldu ve Türkiye'deki karşılığı başpehlivanlıktır. Yakın zamanda da Türkiye İnovasyon Haftası'nda Nar V2 adlı aracımız Cumhurbaşkanımızın övgüsüne mazhar olmuştu. Bu konuda öğrencilerimize danışmanlık yapan Prof. Dr. Raif Hocama, öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamının gelmesi için biz yönetim olarak elimizde ne geliyorsa yapacağız. Rektörlük görevine geldiğim günden itibaren söylediğim bir şey var; Üniversitemizi kalite anlamında öne çıkartmak istiyoruz. Adından söz ettiren Üniversite olmak istiyoruz." dedi.

Yarışmaya katılan kulüp üyesi Süleyman Çeven Karabük Üniversitesine böyle bir birincilik getirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Japonların yıllardır süren bir teknolojileri var. Bunu alt etmek bizim için büyük bir gurur. Orası ülkelerin prestijlerinin yarıştığı bir ortam. En üstte olduğumuzdan dolayı gururluyuz."

Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Robot Kulübü Akademik Danışmanı Prof. Dr. Raif Bayır da, 1996 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Japonya'ya sumo robot eğitimi için gönderildiğini hatırlatarak, "Döndükten sonra çalışmalarımıza üniversitemiz bünyesinde devam ettik. Öğrencilerimiz 19 yıl sonra Japonları Japonya'da yenebilme başarısını gösterdiler. Bir eğitimci olarak bunun onur ve gururunu taşıyorum" diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler Teknoloji Fakültesi binasında yarışmaya katılan Zet ve Sakin isimli robotlarla bir gösteri maçı yaptı. Gösteri maçında yine Sakin isimli robot rakibini yenmeyi başardı.

Karabük Üniversitesi Japonya'da robotlu Sumo güreşinde dünya birincisi oldu

Karabük Üniversitesi Japonya'da robotlu Sumo güreşinde dünya birincisi oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim