• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Kapısına kilit vurulan Şifa Hastanesi çalışanları gözyaşlarını tutamadı

Kapısına kilit vurulan Şifa Hastanesi çalışanları gözyaşlarını tutamadı
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)'nın sağlık sözleşmesini mahkeme kararıyla iptal etmesinin ardından Erzurum Özel Şifa Hastanesi sağlık ruhsatını askıya...

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)'nın sağlık sözleşmesini mahkeme kararıyla iptal etmesinin ardından Erzurum Özel Şifa Hastanesi sağlık ruhsatını askıya alarak, kapısına kilit vurdu. Hastane yönetimi aralarında hekimlerin de bulunduğu 400 çalışanı ücretsiz izne ayırdı. Eksi 35 derece soğukta işsiz kalan sağlık çalışanları gözyaşlarını tutamadı.

Aralarında Erzurum Özel Şifa Hastanesi'nin de bulunduğu 10 ildeki 21 özel hastane, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla SGK kapsamından çıkarıldı. Yaklaşık bir aydır kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalışan Erzurum'un yanısıra bölge illeri, Nahçıvan, İran, Azerbaycan ve Gürcistan'dan gelen hastalara tedavi hizmeti sunan Şifa Hastanesi geçici olarak sağlık hizmeti sunmayı bıraktı. SGK'nın sözleşmesini feshetmesi nedeniyle hastane yönetimi "çalışma ruhsatını" askıya aldı. İşyerleri kapatılan sağlık çalışanları ellerinde taşıdıkları, "Kabahatimiz vergi kaçırmamak', "Üniversite olmak için yeniden geleceğiz', "Ben demedim, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" "- 34 derecede işsiz kaldık vicdanınız rahat mı" dövizleri ile SGK'yı protesto etti. Çalışanlar zorunlu kapatma karşısında gözyaşlarına hakim olmadı. Engelli kadrosundaki bir işçi ise baygınlık geçirdi. Hastanenin kapatıldığından habersiz binaya gelen hastalar geri gönderildi.

Hastane Başhekimi Sebahattin Dalga, çalışma ruhsatlarını askıya almanın üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. Başhekim, işsizliğin yoğun olarak yaşandığı Erzurum'da işsizler ordusuna 400 kişinin daha katıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu, "Erzurum Şifa Hastanesi 25 Şubat 2005 tarihinde açılmıştı. Aradan geçen 11 yıl sonra bugün ruhsatımızı askıya almak zorunda kaldık. 2016 yılının başında çok anlaşılmaz bir tutumla Erzurum Özel Şifa Hastanesi'nin SGK ile olan sözleşmesi tek taraflı iptal edildi. Bölgenin ekonomik durumunu gözönüne alınca bir hastanenin SGK ile anlaşması olmadan varlığını sürdürmesi mümkün değil. Daha ciddi problemlere sebep olmama adına ruhsatımızı belli bir süre askıya almaya karar verdik. Bu çok acı kabul edilebilir bir şey değil. 400 tane insan şu anda işsiz durumda. Erzurum'un işsizlik kervanına 400 tane daha insan katılmış oldu." dedi.

Hastane çalışanlarından Soner Bulut, eksi 40 derecede soğukların yaşandığı bir şehirde işsiz kalmanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Bulut, sağlık sözleşmesini yenilemeyen SGK yönetimini eleştirerek, "11 buçuk yıldır bu hastanede çalışıyorum, bizden ne istediler niçin bizi böyle bıraktılar. Herkes ekmeği için burada çalışıyordu. Herkes kendi çocuğunun rızkını götürüyordu. Bizi bu eksi 41 derece soğukta bırakmalarının sebebi neydi. Neden? Biz hakkımızı istiyoruz. Hastanemizin yeniden açılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Hastane hemşirelerinden Berna Altaş, kapatılmalarına ve işsiz kalmalarına tepki göstererek, "Benim için konuşmak şu anda o kadar zor ki. Burada arkadaşlarımla göz göze gelmemeye çalışıyorum. Ailem, yuvam, vatanım gibi herkes canım arkadaşlarım benim. Burada çalışmanın yıllarca gurur ve onurunu yaşadım. Şerefimizle, haysiyetimizle bu kadar dayandık. Daha güzel şartlarda bir araya geleceğiz." açıklamasında bulundu.

Ortopedik engelli Ahmet Akın ise 7 yaşındaki kızına baktığını belirterek, "Ben yüzde 78 engelliyim. Bütün kamu kuruluşlarına başvuru yaptım. Hiç kimse beni kabul etmedi. Şifa Hastanesi bana sahip çıktı. 7 yaşında kız çocuğum var. Şimdi ne olacak? Ben hakkımı onlara helal etmiyorum. Hani engellilere sahip olacaklardı. Bunlar mı engellilere sahip oldular. Engelli ölsün, yaşamasın ondan daha iyi." dedi.

Hastane Basın ve Protokol Müdürü Esalettin Gül ise siyasilerin kapatılma kararına tepkisiz kalmasına tepki göstererek şunları söyledi: "Sağlık kuruluşlarının savaşta dokunulmazılığı var. Hayret içindeyim. Erzurum'da savaş var da bizim haberimiz mi yok? Başbakan Cizre'de füze isabet eden hastanenin kapatıldığını söylüyor. Siyasiler nerde, bu hastanenin hayalleriı vardı. Üniversite hayali olma hayali vardı. Bölgeye yatırım yapmak suç mu? Hangi yatırımcı 30 milyon dolarlık yatırım yaptı? Siyasiler, STK'lar milletvekilleri nerede? Siyasetçinin görevi bulunduğu bölgeye yatırım getirmektir. Neden şimdi burada kimseyi göremiyoruz?"

Kapısına kilit vurulan Şifa Hastanesi çalışanları gözyaşlarını tutamadı

Kapısına kilit vurulan Şifa Hastanesi çalışanları gözyaşlarını tutamadı

Kapısına kilit vurulan Şifa Hastanesi çalışanları gözyaşlarını tutamadı

Kapısına kilit vurulan Şifa Hastanesi çalışanları gözyaşlarını tutamadı

Kapısına kilit vurulan Şifa Hastanesi çalışanları gözyaşlarını tutamadı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim