• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Kanser Hastası Adamın Tedavi Parasını Dolandırdılar

Kanser Hastası Adamın Tedavi Parasını Dolandırdılar
Balıkesir Ayvalık'ın en büyük mahallesi Altınova'da kanser hastalığıyla mücadele eden ve uzun süredir bu amansız hastalığa karşı tedavi gören 55...

Balıkesir Ayvalık'ın en büyük mahallesi Altınova'da kanser hastalığıyla mücadele eden ve uzun süredir bu amansız hastalığa karşı tedavi gören 55 yaşındaki Soner Çakıroğlu adlı vatandaş telefon dolandırıcıları tarafından dolandırıldı.

Alınan bilgiye göre, Altınova'da ikamet eden ve 10 yıldır kanser hastalığıyla mücadele eden seyyar manavlık yaparak evinin geçimin, sağlamaya çalışan evli ve iki kız çocuğu babası Soner Çakıroğlu'nu cep telefonundan arayan kişiler, kendilerini savcı ve komiser olarak tanıttı. Çakıroğlu'na "Senin hüviyetin ile 100 bin lira bankadan kredi çekilmiş haberin var mı" diye soran dolandırıcılar, Çakıroğlu'nun tedavisinde kullanmak üzere binbir güçlükle biriktirdiği 13 bin 500 lira para olduklarını öğrendi. Birikmiş parayı hemen PTT ATM'sinden kendilerine ait hesaba yatırmalarını isteyen dolandırıcılar, parayı ertesi gün yeniden Çakıroğlu'na iade edeceğinin sözünü verdiler. Karşısındakilerin Savcı ve Komiser olduğuna inanan Çakıroğlu hemen PTT şubesine giderek, telefondaki kişilerin istediğini yaptı. Dolandırıcılar bununla da yetinmeyip, talihsiz adamdan 100 liralıkta kontör istedi. Çakıroğlu parayı yatırdıktan sonra telefondakilerin istediğikleri 100 liralık kontörüde gönderdi. Soner Çakıroğlu istenen parayı verilen hesaba yatırdığını söyleyince kendisinden kızının telefonunu alan dolandırıcılar Soner Çakıroğlu ile kızı Seda arasında telekonferans bile yaptırdı. Eve gelince eşine durumu anlatan Soner Çakıroğlu dolandırıldığını anladı ve soluğu Altınova Jandarma Karakolu'nda aldı. Jandarma ekipleri yaptıkları çalışmalar sonrasında Soner Çakıroğlu'nun yatırdığı paranın bir kısmının Gaziantep, diğer kısmını ise Adana'dan çekilmiş olduğunu tespit etti.

Öte yandan Altınova'da inşaatçılık yapan İzmirli işadamı Erkan Say, Altınova'da emlak komisyonculuğu yapan Yavuz Taştan ve Ali Öz adlı hayırseverler ise kanser hastalığıyla mücadele eden Soner Çakıroğlu'nun başına geleni öğrenince hemen harekete geçti. Üç hayırsever vatandaş Altınova İş Bankası Şubesi'ne hesap açtırarak kanser hastası Soner Çakıroğlu için yardım kampanyası başlattı.

Muhabirimize açıklamalarda bulunan Soner Çakıroğlu, "Her akşam televizyonlarda izlediğim dolandırıcılık oyununa bu kez ben düştüm. İnsan o an şoka giriyor. Ne olduğunu parayı yatırdıktan sonra anladım. Ben oyuna geldim, başkaları gelmesin bu gibi telefonlara itibar etmeyin benim durumuma sakın düşmeyin" diye konuştu.

Kanser Hastası Adamın Tedavi Parasını Dolandırdılar

Kanser Hastası Adamın Tedavi Parasını Dolandırdılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim