• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Kanser Hastalarına Moral Konseri

Kanser Hastalarına Moral Konseri
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından kanser hastaları için moral günü etkinliği yapıldı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından kanser hastaları için moral günü etkinliği yapıldı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi kanser tedavisi gören hastalarına moral vermek amacıyla Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Onkoloji Polikliniği Konferans Salonu'nda moral amaçlı konser etkinliği düzenledi. Kanser hastaları, sağlık çalışanlarıyla beraber Elitşah grubunun eğlenceli şarkılarıyla oynayarak hastalığın stresinden kurtulmaya çalıştılar.

"HASTALIĞIN ATLATILMASI İÇİN MORAL ÇOK ÖNEMLİ"

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan, hastalığı atlatmada moral ve motivasyonun yüksek tutulması gerektiğini belirterek, "Bizim hastanemizde çok gelişmiş bir kanser tedavi merkezimiz var. Kanserle ilgili tedavilerde 2015 yılı sonu ve 2016 yılı başı itibariyle çok ciddi gelişmeler oldu. Neredeyse kanserin tedavisine yönelik kesin sonuçlar elde edebilecek çalışmalardan haberdar oluyoruz ancak burada çok önemli bir unsur var. Hastanın tedaviye katılması için moral-motivasyonunun çok yüksek olması gerekiyor. Bizzat tedaviye inanması ve başa çıkması gerekiyor. Biz bu noktada bir farkındalık oluşturmak amacıyla bugün hastalarımıza bir program düzenledik. Bu programın içeriğinde onların müzikle birlikte diğer aktivasyonlarla hayata bağlı kalmaları, tedaviye aktif olarak katılabilmeleri ve inanmalarını amaçlamaya sağlıyoruz. Kendilerine yüksek moralli olmalarını, kanserin bazı şartlar oluştuğunda tedavi edilebilir hastalık olduğunu demek istiyoruz" dedi.

Böyle bir etkinlik düzenlediği için hastane çalışanlarına teşekkür eden Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Sadece hastaların değil, bizlerinde bu moral motivasyona ihtiyacımız var. Bu hastalıkta erken teşhis hastalığın iyileştirilmesinde çok önemlidir. Bir de hastalık gelmeden sağlığın kıymetini bilmek gerekiyor. Hastalık geldikten sonra da doktorun kıymetini bilmek gerekiyor. Bu hastalığın tedavisinde bir ahenk içinde olmak çok önemlidir" diye konuştu.

"İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"

İnsanların kanserden kurtulması ve yakalanmaması için sağlıklı bir yaşam sürdürmesinin gerektiğinin altını çizen Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehel, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsan olmazsa devlet de olmaz. Onun için önce insanı yaşatmamız lazım. Devletin de insanı yaşatması için gerekenleri yapması lazım. Bunlar yapılıyor mu? Bana sorarsanız, evet. Eksiklerimiz var mı? Kısmen evet. Bu kanser denen hastalıktan önce hastalar kendilerini koruyacaklar. Sigara, alkol, kötü beslenme, sağlıksız yaşam ve yürümemekten uzak duracaksınız. Kişilerin ailesinde kanser hastası olan var ise bunun erken teşhis ile belirlenmesi gerekir. Kanserle mücadelede ve erken teşhiste KETEM'ler çok önemli. Vatandaşlar kanser taramalarını buralarda yapabilirler. Bugün gerçekleştirilen bu etkinlik dilerim kanser hastalarımıza olumlu yansır" şeklinde konuştu.

Moral etkinliğine ayrıca Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mahmut Ulubay, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, hastane çalışanları, hasta yakınları ve hastalar katıldı.

Kanser Hastalarına Moral Konseri

Kanser Hastalarına Moral Konseri

Kanser Hastalarına Moral Konseri

Kanser Hastalarına Moral Konseri

Kanser Hastalarına Moral Konseri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim