• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kamu Hastanelerinde Etkin Atık Yönetimi İle 180 Bin TL Tasarruf Sağlandı

Kamu Hastanelerinde Etkin Atık Yönetimi İle 180 Bin TL Tasarruf Sağlandı
Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bağlı sağlık tesislerinde oluşturduğu çevre yönetim birimleri ile tıbbi atık yönetiminde devrim...

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bağlı sağlık tesislerinde oluşturduğu çevre yönetim birimleri ile tıbbi atık yönetiminde devrim yaptı. Uygulamaya konulan etkin denetim ve yerinde eğitimler sayesinde bir önceki yıla göre 180 bin TL tasarruf sağlandı.

Genel Sekreterliğe bağlı sağlık tesislerine hizmet vermek üzere çevre mevzuatı kapsamında çevre yönetim birimlerinin kurulduğunu ve tüm sağlık tesislerinde etkin bir şekilde görev yaptığını bildiren Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, "Atık bertaraf için ödenen ücretler, bütçenin gider kaleminde önemli bir yer tutmaktadır. Bu sebeple de ciddi bir atık yönetimi yapılması gerekmektedir. Bunu sağlayabilmek adına, çevre yönetim birimi tarafından atıklar, kilogram bazlı ücretlendirildiği için, tartım sistemi kontrol altına alındı, önceki yıllarda uygulamaya başlanılan birim bazlı barkod sistemi daha da geliştirildi, verilen eğitimlerle evsel atık ve tıbbi atıkların karıştırılmaması için farkındalık oluşturuldu ve 24 saat etkin denetim ve yerinde eğitimlerle; hastaneler genelinde geçen yıla göre başvuran hasta sayısının artması, yeni hizmet birimlerinin oluşturulması ve verilen hizmetin daha da artmasına rağmen, 2014 yılına kıyasla 2015 yılında toplam 180 bin TL tasarruf edildi" dedi.

Prof. Dr. Gödekmerdan ayrıca, "Amacımız, devletin her kuruşunu en verimli şekilde kullanmaktır. Günlük ve aylık olarak tıbbi atıkların kontrolü ve analizi yapılmakta, çevre yönetim birimince yerinde denetimler yapılmakta ve tüm personele çevre ve atık yönetimi konularında eğitimler verilmektedir. 2015 yılında 3.982 personele çevre ve atık yönetimi eğitim verilmiştir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim