• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Kamu çalışanları toplu iş sözleşmesini protesto etti

Kamu çalışanları toplu iş sözleşmesini protesto etti
Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubeler Platformu, 2016-2017 toplu sözleşme sürecinde taleplerinin yok sayıldığını belirterek...

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubeler Platformu, 2016-2017 toplu sözleşme sürecinde taleplerinin yok sayıldığını belirterek protesto gösterisi düzenledi.

Antalya Defterdarlığı önünde basın açıklaması yapan platform üyeleri, maaşlardaki kayıpların telafi edilmesini istedi. Basın bildirisi okuyan platform dönem sözcüsü Mustafa Ayar, toplu sözleşme sürecinde kamu emekçilerinin mali, demokratik ve sosyal taleplerinin yok sayıldığını ifade etti. 2016-2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşme sürecinin iki seçim arasına sıkıştırılarak oldu-bittiye getirildiğini belirten Ayar, "O dönem milletvekili bile olmayan Çalışma Bakanı ile Memur-Sen arasında oynanan bir tiyatro ile sonlandırılarak, kamu emekçilerine müjde olarak kamuoyuna servis edilmiştir." dedi.

Bir gecede çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle 2012'den itibaren kesilen yan ödemelerin kamu emekçilerinin kişi başı ortalama 800-1000 TL arasında kaybına neden olduğuna dikkat çeken dönem sözcüsü, 2014 ve 2015 yılları için de müjde olarak sunulan "satış sözleşmesi" enflasyon farkının da "gasp edecek bir biçimde" hayata geçirildiğini ifade etti. Mustafa Ayar, geçmişten gelen kayıplara ek olarak iki yılda yapılan zamlar, ikinci vergi dilimi uygulaması dolayısıyla kesilen vergileri bile karşılamaktan uzak olduğunu belirtti.

Bu koşullarda yapılan 2016-2017 satış sözleşmesi, yüzde 6+5 zamma rağmen tarihi başarı olarak sunulmasını eleştiren Ayarı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer ortada bir başarı varsa o da yandaş Memur-Sen'in misyonuna uygun olarak AKP hükümetini kurtarmak adına kamu emekçilerine ihanetinin başarısıdır. Bugün kamu emekçileri eskiye oranla iki kat yoksullaştırılmaktadır. Bir yandan alım gücü düşerken bir yandan da harcama kalemleri artmaktadır. Kamu emekçileri artık attığı her adımda para ödemek zorunda kalmaktadır. Eğitime, sağlığa, ulaşıma, kreşe elektrik ve suya ödenen paralar kamu emekçilerini geçinemez duruma getirmiştir. Durum böyleyken yine yandaş Memur-Sen'in de onayı ile hükümet ayak oyunlarıyla enflasyon farkını en aza düşürmenin hesabını yapmaktadır."

Mustafa Ayar, kamu çalışanlarının insanca yaşam taleplerini karşılanmasını, asgari ücretin net bin 900 TL olmasını istedi.

Kamu çalışanları toplu iş sözleşmesini protesto etti

Kamu çalışanları toplu iş sözleşmesini protesto etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim