• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Kamil Saraçoğlu: Tarım Artık Modern Araç Ve Gereçlerle Yapılmalı

Kamil Saraçoğlu: Tarım Artık Modern Araç Ve Gereçlerle Yapılmalı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD 2 Programı Lansman Toplantısı, Hazer Dinari Kültür...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD 2 Programı Lansman Toplantısı, Hazer Dinari Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya AK Parti Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, TKDK İl Koordinatörü ihsan Kaymak, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, bazı daire müdürleri, davetliler katıldı.

Tören Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından kullandırılan IPARD fonları ile Türkiye'ye kazandırılan yatırımları tanıtılan filmin gösterimi ile başladı.

TKDK'nın yeni kurulduğu 22 il arasında en fazla proje alan koordinatörlük olduklarını söyleyen TKDK Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak, "Kütahya İl Koordinatörlüğü olarak TKDK'nın kentte kurulduğu 2013 yılında beri 497 projeyle sözleşme imzalandığını, bu projelerin yatırım tutarının 109 milyon 912 bin 706 lira olduğunu, toplam 61 milyon 577 bin 679 lira olan hibe ödemelerinin sürdüğünü, bu güne kadar ise 483 projeye 46 milyon 749 lira hibe ödemesi yapıldı" dedi.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da, "Kütahya'da halkımızın büyük bir kısmının kırsal alanda yaşadığını ve kırsal alanlardan ekmeğinin kazandığını görüyoruz. Ama bu çalışmalar genelde geleneksel tarıma dayalı. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman, tarım nüfusu ya da kırsalda yaşayan nüfusun bizlerden çok çok küçük olmasına rağmen üretimin bizlerden kat kat fazla olduğunu görüyoruz. Bunun en büyük etkeni kırsal alanlarda modern araçlar ve ekipmanlarla üretimin yapılmasıdır. Bizde son zamanlarda TKDK'nın Kütahya'da kurulmasıyla beraber müthiş bir şekilde destek verdiğini görüyoruz" diye konuştu.

Protokol konuşmaların ardından IPARD programına ilişkin bilgiler sunum eşliğinde aktarıldı.

Daha sonra ise IPARD programı kapsamında kendi işlerini kuran katılımcılara plaketleri verildi. (EFE)

Kamil Saraçoğlu: Tarım Artık Modern Araç Ve Gereçlerle Yapılmalı

Kamil Saraçoğlu: Tarım Artık Modern Araç Ve Gereçlerle Yapılmalı

Kamil Saraçoğlu: Tarım Artık Modern Araç Ve Gereçlerle Yapılmalı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim