• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Kamalak: Ülkemiz ehil olmayan ellerde bir bataklığa doğru sürüklenmekte

Kamalak: Ülkemiz ehil olmayan ellerde bir bataklığa doğru sürüklenmekte
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kamuoyunda "Cadı avı" olarak bilinen Başbakanlık Genelgesi'ne tepki gösterdi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kamuoyunda "Cadı avı" olarak bilinen Başbakanlık Genelgesi'ne tepki gösterdi. Güneydoğu'daki çatışmalar ve Suriye'deki gelişmeler dolayısıyla panik içerisinde olduğunu ve bu yüzden böyle bir düzenlemeye gittiğini kaydeden Kamalak, "Maalesef ülkemiz ehil olmayan ellerde bir bataklığa doğru sürüklenmektedir." dedi.

SP lideri Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Toplantıda, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılması konusunda görüşlerini belirten Mustafa Kamalak, geçmişte komisyonla ilgili olarak "Bunlar arada oturup çay bile içemezler" dediklerini söyledi. Kamalak, "Yazık ki zaman bizi bu konuda haklı çıkardı yine. Bütün olaylarda olduğu gibi. Şunu net olarak ifade etmek istiyorum. Bir parti genel başkanı, söylediklerinin hepsinin doğru çıkmasından dolayı üzülür mü? Emin olun biz üzülüyoruz." şeklinde konuştu.

"BUGÜNLER GEÇİCİ"

Kamuoyunda "Cadı avı" olarak bilinen Başbakanlık Genelgesi ile ilgili de konuşan Kamalak, Anayasa Mahkemesi'nin bir kararına göre; "kanun hükmünde kararname ile dahi kamu personeline disiplin cezası verilemeyeceğini" hatırlattı. Kamalak, "Öyle bir ilke hukuk devleti ilkesiyle bağdaşamaz. Bugünler geçicidir. Kanaatimce hükümet, Güneydoğu'daki çatışmalar ve Suriye'deki gelişmeler dolayısıyla panik içerisindedir. Bu panik sebebiyle böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duymuştur." ifadelerini kullandı.

"GÖRÜNÜRDE DÜŞMAN OLANLAR, PYD SÖZ KONUSU OLUNCA BİRLEŞİVERİYOR"

Ortadoğu'nun hızla büyüyen bir felaketin içine çekildiğini ifade eden Kamalak, bu durumun insanlığı üçüncü dünya savaşının eşiğine getirdiğini kaydetti. Kamalak, "Düne kadar stratejik ortak dediğimiz Amerika, şimdi Türkiye'nin bombaladığı PYD ile stratejik ortaklık kuruyor. Aynı PYD, Rusya'da temsilcilik açıyor, Rus yetkililer PYD'yi resmi muhatap kabul ediyor. Görünürde birbirlerine düşman olanlar, Türkiye söz konusu olduğunda, misalen PYD söz konusu olduğunda birleşiveriyorlar. Bir tercih söz konusu olursa, emin olun, PYD'yi Türkiye'ye tercih ederler. Çünkü küresel emperyalizm ve ırkçı Siyonizm için, "insan yok, menfaat var'dır." dedi.

"KOALİSYON MEZHEP SAVAŞLARINA YOL AÇAR"

'Suriye'ye yönelik Suudi Arabistan öncülüğündeki bir kara harekatı yapılması" düşüncesini de eleştiren Kamalak, "Böyle bir koalisyon bölgede huzur ve barışın değil, aksine mezhep savaşlarının, bir başka ifadeyle, daha büyük kıyımların, daha büyük katliamların başlangıcı olur. Bu da ancak ve ancak küresel emperyalizme ve ırkçı Siyonizm'e yarar. Çünkü böyle bir müdahalede ölenler, örneğin, Ruslar ve Amerikalılar değil, hepsinin adı Ahmet, Mehmet, Muhammed olan Müslümanlar olacaktır. Çünkü hedefi Kudüs'ü, Filistin'i ve İslam ülkelerini ırkçı emperyalizmin işgalinden kurtarmak olmayan bir koalisyondan Müslümanlara hayır gelmez. Hedefi Batı'nın işgal ve saldırılarından İslam ülkelerini korumak olmayan bir koalisyondan Müslümanlara hayır gelmez. İki milyarlık İslam alemi küresel güçlerin oyuncağı olmaya mecbur değildir." diye konuştu.

"BİR YANLIŞ, DAHA BÜYÜK YANLIŞLARLA DÜZELTİLEMEZ"

İslam ülkelerinin kendi sorunlarını kendi aralarında çözebilecek bilgi ve tecrübeye sahip olduğuna dikkat çeken SP Genel Başkanı şöyle devam etti: "Bu mesele. ABD'nin, Rusya'nın ve Avrupa'nın değil, Türkiye'nin, Mısır'ın, Suudi Arabistan'ın ve İran'ın öncülüğünde çözülmelidir. Bütün İslam dünyası liderlerine sesleniyorum: Bir yanlış daha büyük yanlışlarla düzeltilemez. Hatadan dönmek en büyük erdemdir. Gelin uyarılarımıza kulak verin. Durum daha da kötüleşmeden ırkçı emperyalizmin figüranı olmak yerine, kendi halklarınızın ve hatta bütün İslam âleminin kahramanı olun. Kanın, çatışmanın, gözyaşının değil, huzur ve kardeşliğin mimarı olun. Biz Saadet Partisi olarak, Milli Görüş'ün İslam ülkeleri nezdinde sahip olduğu birikimi harekete geçirmeye, bu yönde atılacak her türlü olumlu adımı desteklemeye hazırız."

Kamalak: Ülkemiz ehil olmayan ellerde bir bataklığa doğru sürüklenmekte

Kamalak: Ülkemiz ehil olmayan ellerde bir bataklığa doğru sürüklenmekte

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim