• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kalkınma Bakanı Yılmaz​: Parti ayrımı yapmadan ülkenizi savunmak durumundasınız

Kalkınma Bakanı Yılmaz​: Parti ayrımı yapmadan ülkenizi savunmak durumundasınız
Kalkınma Bakanı Yılmaz​, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Rusya ziyaretine ilişkin, "Siz yurt dışına gittiğiniz zaman artık şu parti, bu parti ayrımı demeden ülkenizi savunmak durumundasınız" dedi.

Kalkınma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Cevdet Yılmaz, Olay TV'de katıldığı programda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin güvenlik ortamını terörün bozduğunu söyledi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Maalesef özel sektör yatırımları noktasında terörün daha büyük bir yıkıcı etkisi var.  Birkaç sene nispi olarak bir huzur ortamı oluştu, bu süreçte Güneydoğu’da organize sanayi bölgelerinde yer bulamadı yatırımcılar. İnsanlar iş bulmaya başladılar, yoksulluk azalmaya başladı, birileri bunu istemiyor. Bu terör hadiseleri tüm Türkiye’ye zarar veriyor ama en büyük zararı da Doğu’da, Güneydoğu’da yaşayan insanımıza veriyor, oradaki gençlerin hayatını karartıyor, bütün iş imkanlarını öldürüyor, yoksulluğu derinleştiriyor, yatırımlara engel oluyor."

"Kriz diplomasiyle aşılabilir"

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin son durumunun sorulması üzerine Yılmaz, sorunların diyalog ve belli bir diplomasi içinde çözülebileceğini belirtti.

Yılmaz, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya ziyaretine de değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye partisiyseniz, ülkenin milli menfaatlerini düşüneceksiniz, içeride farklı siyasi görüşleriniz olabilir, en sert siyasi tartışmaları yapabiliriz, polemikler olabilir, siyasetin tabiatında belli düzeyde bunlar normal karşılanabilir. Ama siz yurt dışına gittiğiniz zaman artık şu parti, bu parti ayrımı demeden ülkenizi savunmak durumundasınız. Başka türlü Türkiye'nin ve bütün milletin partisi olamazsınız, böyle bir iddianızı da yitirirsiniz. Bunlar fırsatçılıktır bana göre, birtakım dar ve kısa dönemli menfaatler peşinde koşmaktır. Bunların hiç kimseye bir faydası yok, bu ülkeye de bir faydası yok, HDP’ye de bir faydası yok."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim