• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kaleiçi Old Town Festivali başlıyor

Kaleiçi Old Town Festivali başlıyor
Antalya'nın en eski yerleşim yerlerinden tarihi Kaleiçi, 4-8 Mayıs tarihlerinde, bu yıl 8 tarihi kentin katılımıyla gerçekleşecek, Kaleiçi Old Town Festivali'ne...

Antalya'nın en eski yerleşim yerlerinden tarihi Kaleiçi, 4-8 Mayıs tarihlerinde, bu yıl 8 tarihi kentin katılımıyla gerçekleşecek, Kaleiçi Old Town Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Turizmin başkenti Antalya'nın 12 ayı yaşayan cıvıl cıvıl bir kent olması için kentin en önemli referanslarından biri olan Kaleiçi'nin uluslararası düzeyde tanıtılması gerektiğini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal bu yıl ilk kez düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali'nin bu hizmeti vereceğini söyledi. Binlerce yıllık tarihi olan Kaleiçi'nin her kente nasip olmayacak bir değer olduğuna dikkati çeken Uysal, "Dünyada bu tip çok az kent hayatın içinde kalmayı sürdürebiliyor. Kaleiçi Old Town Festivali, bu küçük antik liman kentinde uzun soluklu bir mola olacak, Antalya-Kaleiçi'nin UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde yer alması için de bir basamak olacaktır." dedi.

8 KENT KATILACAK

30'a yakın tarihi kente davet gönderdiklerini 8 kentin olumlu dönüş yaptığını dile getiren Uysal, "Festivalimize şuan için Küba'dan Havana, İtalya'dan Artino ve L" Aquila, Makedonya'dan Üsküp ve Doyran, Filistin'den Beytüllahim (Bethlehem), Tunus'dan La Gauletta ve KKTC'den Girne eski şehirlerinden konuklarımız katılacak. Ayrıca Almanya ve Belçika'dan katılım bekliyoruz. Konuk şehirlerimiz, büyükelçilik, konsolosluk, belediye başkanları, belediye temsilcileri, ticaret odası başkanları ve kültür sorumluları düzeyinde temsil edilecektir." diye konuştu.

Festivalde, konserler, Kaleiçi geceleri ve hıdrellez etkinlikleri, Kaleiçi yürüyüşleri ve sergi açılışlarının gerçekleşeceği bilgisini aktaran Uysal, tüm Antalyalıları festivale katılmayı davet etti. Başkan Uysal ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere festivale destek veren tüm STK'lar ile Kaleiçi sakinlerine teşekkür etti.Cihan

Kaleiçi Old Town Festivali başlıyor

Kaleiçi Old Town Festivali başlıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim