• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Kaldırımları İşgal Eden Esnafa Ceza

Kaldırımları İşgal Eden Esnafa Ceza
Muş'ta zabıta ekipleri, kaldırım işgal eden esnaflara cezai işlem uyguladı.

Muş'ta zabıta ekipleri, kaldırım işgal eden esnaflara cezai işlem uyguladı.

Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırım işgalini önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kent merkezindeki karın erimesi ile birlikte denetimlerine başlayan ekipler, uyarılara uymayan esnaflara cezai işlem uygulamaya başladı. Şehrin İstasyon, Hal ve Cumhuriyet caddeleri başta olmak üzere tüm esnafları dolaşan ekipler, kaldırımlarda bulunan eşyalar için iş yeri sahiplerine gerekli uyarılar yaparak uygulamaya uymayanlara cezai işlemde bulundu. Kaldırım işgaline karşı yapılan uyarıların esnaflar tarafından dikkate alınması gerektiğini belirten Zabıta Müdürü Mehmet Göçmen, kaldırımları işgal eden esnafların yaya trafiğini engelleyerek vatandaşların alışveriş yapma olanağını ortadan kaldırdıklarını ifade etti. Kaldırımları işgal eden esnafları uyardıklarını söyleyen Göçmen, uyarıları dikkate almayan esnaflara gerekli cezai işlemi uyguladıklarını belirtti.

Göçmen, kaldırım işgaline karşı alınan şikâyetler doğrultusunda sıkı bir denetim uygulayacaklarını ifade ederek, bu konuda esnafların duyarlı davranması gerektiğini kaydetti. Kaldırımların yaya geçişi için kullanılması gerektiğini ve işgale izin vermeyeceklerini dile getiren Göçmen, "İşgal konusunda yoğun şikâyetler alıyoruz. Alışveriş eden vatandaşların kaldırımları kullanması gerekirken, işgal yüzünden yol ortasından yürümek zorunda kalıyorlar. Bu da insanları her açıdan hem sıkıntıya sokuyor hem de hayatını tehlikeye atıyor. Bu konuda gerekli uyarıları yaptık, esnaflarımızın kaldırımları işgal etmeyerek bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Uyarılarımızı dikkate almayan esnaflarımıza ceza kesiyoruz" diye konuştu.

Eşyaların iş yerleri dışına konulmaması gerektiğini söyleyen Zabıta Müdürü Göçmen, kaldırım işgalinin hak ihlali olduğunu ifade etti.

Kaldırımları İşgal Eden Esnafa Ceza

Kaldırımları İşgal Eden Esnafa Ceza

Kaldırımları İşgal Eden Esnafa Ceza

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim