• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kahvehaneler Yarışacak

Kahvehaneler Yarışacak
Altıeylül Belediyesi ile Kahveciler Odası önümüzdeki günlerde protokol imzalayacak.

Altıeylül Belediyesi ile Kahveciler Odası önümüzdeki günlerde protokol imzalayacak. Ortaklaşa kurulan komisyonla ilçe sınırları içerisinde bulunan merkez ve kırsal mahallelerdeki kahvehanelerde hijyen, temizlik, düzen, modernlik, tertip, yenilik ve kütüphane olup olmadığını bakılarak değerlendirme yapacak ve dereceye girenler ödüllendirilecek.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman ve Ahmet Özen ile birlikte Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir'i ziyaret etti. Ziyarette belediye ve oda işbirliği ile kahvehaneler ile ilgili projenin uygulamaya konulması değerlendirildi. Merkez ve kırsal olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleşecek yarışmada hijyen, yenilik, düzen ve kütüphane gibi kriterler göz önünde bulundurulacak. Konuyla ilgili ilk adım atıldı. Projenin koordinatörleri Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman ve Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir olacak. Belediye ve odadan oluşacak komisyon yarışmanın detayları ile ilgili görüşme yapacak ve netlik kazanınca Altıeylül Belediyesi ve Kahveciler Odası arasında protokol imzalanarak, yarışma hayata geçirilecek.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu "Katılımcı belediyeciliğin gereği olarak sivil toplum örgütleri bizim için önemli. Sık sık insanlarla buluşmak lazım. Ben de her fırsatta insanlarla biraraya geliyorum. Vakit buldukça kahvehaneleri de ziyaret ediyorum. Hedefimiz insanların mutlu ve huzurlu olduğu ilçeler oluşturmak. Belediyenin görevi bu. Bizim de sloganımız Mutlu İnsanlar Şehri Altıeylül. Kahvehaneler insanların buluşma noktası, mutlu olduğu ve sohbet ettiği yerler. Bu mekânları topluma daha faydalı hale getirmek istiyoruz. Kahvehaneleri insanların daha fazla istifade edeceği yerler haline getirmeliyiz. Bazen geziyorum, görüyorum çok güzel kahvehaneler var. Altıeylül ilçesi olarak kahvehaneleri ve kıraathaneleri yarışa sokup ödül sistemi ile en güzel ve en uygun kahvehaneleri seçmeliyiz. Bunun için bir takım kriterler belirlemeliyiz. Bunun içerisinde hijyen, temizlik, düzen, modernlik, düzen, tertip, yenilik ve kütüphane kriterleri olabilir. Belediye ve oda olarak bir araya gelip komisyon oluşturacağız. Yaptığımız bu çalışma diğer kahvehaneler ve kıraathanelere de teşvik olacak, standartlara daha da yükselecek. Bunu merkez ve kırsal olarak iki bölüm halinde yapacağız" dedi.

Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir de Altıeylül Belediyesi ile güzel bir projeye imza atacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek "Başkanımızın ve ekibinin kahvelerle ilgili çalışmalarını takip ediyoruz, üyelerimizden de olumlu geri dönüşler var. Projemizi hazırlar, üyelerimizi mutlu ederiz. Mutlu İnsan Şehri Altıeylül'ü daha iyi yerlere getiririz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim