• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Kahta’nın Sorunları Ankara’ya Taşındı

Kahta’nın Sorunları Ankara’ya Taşındı
AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, üç günlük Ankara temaslarıyla ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, üç günlük Ankara temaslarıyla ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ile birlikte yaptıkları 3 günlük Ankara temaslarını, düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

AK Parti Kahta İlçe Teşkilatında düzenlenen toplantıya, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, parti yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Ankara ziyaretinin amacına değinen AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, Kahta'nın sorunlarının çözümü için yapılan ziyaretin çok büyük bir önem arz ettiğini söyledi.

Kahta'nın sorunlarının bir dosya halinde hazırlanıp Adıyaman milletvekillerine, Bakanlıklar, YÖK ve Genel Müdürlükler ile paylaşıldığını belirten AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, ilçenin kangrenleşmiş sorunlarının artık çözüldüğünü sözlerine ekledi.

Başkan Akel,"Kahta Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız ile beraber, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman milletvekillerimiz Adnan Boynukara, Salih Fırat ve İbrahim Halil Fırat ile görüşerek ilçemizin sorunlarının çözümüne yönelik istişarelerde bulunduk.

Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Kahta Organize Sanayi Bölgesi için doğal gaz talebinde bulunduk. Enerji nakil hattı için başvurumuz yaptık. İnşallah enerji nakil hattımız Enerji Bakanlığı'nda onaylandığında, Organize Sanayi Bölgesindeki firmalar elektriği %30 daha da uygun kullanacaklar. Doğal gazın gelmesi ile birlikte orada ciddi bir sıkıntı giderilmiş olacak.

Kahta Organize Sanayi Bölgesi için bir idari hizmet binası istedik. Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Sitesi'nin birlikte kullanacağı bir arıtma tesisi talebinde bulunduk.

Kahta Devlet Hastanesi'nin zemini anti bakteriyel granitlerle değiştirilmesi için Sağlık Bakanlığı'na talepte bulunduk. Hastanemizin daha az elektrik tüketerek enerji tasarrufunu sağlayacak bir çalışma yaptık. Led lambalarla hastanenin aydınlatma sistemi komple değiştirilecek. Bunun için ödenek talebinde bulunduk. Ödeneğimiz de onaylandı.

Gerger'den Sincik'ten ve uzak köylerden gelen hastalar için bir misafirhane projemiz vardı. Bu projeyi de ilgili bakanlığa ilettik. Proje uygun görüldü. En kısa zamanda 30 yataklı bir misafirhanenin temelini de atacağız.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için iki tane şube müdürlüğü talebimiz vardı. Bu talebimiz daha önce red edilmişti. Ama biz yeniden talepte bulunduk.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı'ndan şehir stadının aydınlatılması ile ilgili talepte bulunduk. Talebimiz onaylandı. İnşallah en kısa zamanda şehir stadımız aydınlatma sistemine kavuşacak.

Belediye ve Kaymakamlık olarak 2500 kişilik Kapalı Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun alt yapısını hazırladık. Arsa tahsislerimizi yaptık. Bir dosya halinde ilgili Bakanlığa sunduk. Milletvekilimiz Ahmet Aydın, ilgili Bakanlıkla kendisi görüştü. 34 trilyonluk bir yatırım sözünü aldık.

600 kişilik öğrenci yurdu için Kahta Meslek Yüksekokulu'nun karşısında arsa tahsisimizi yapmıştık. Bu dosyayı da ilgili Bakanlığı sunduk.

Diyanet İşleri Bakanlığı'nı ziyaret ettik. İlçemiz için bir Müftü talebinde bulunduk. Ayrıca, 9 yıl önce temeli atılan yeni müftülük binasının inşaatı için ödenek istedik. Diyanet İşleri Başkanlığı da orada talimat verdi. Kahta Müftülüğü'ne 450 bin lira ödenek çıkardılar. Geri kalan ödeneği de bu yıl içinde gönderecekler. Kahta yeni müftülük binasına kavuşacak. Arıkent Camisi için 150 bin lira aktarıldı. Muhammediye Camisi, Şehitler Camisi ve Safvan Bin Muattal Camileri için de maddi destek istedik. Talebimiz onaylandı.

Halkımızın ihtiyacı olan bir mesire alanı yapıyoruz. Spor alanlarımız olacak. Yürüyüş yolu, koşu yolu, bisiklet yolu ve piknik alanlarımız olacak. İnsanlarımızın aileleri ile birlikte rahat bir şekilde vakit geçirebilecekleri bir proje için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ödenek istedik.

İlçemizin en önemli sorunlarından bir tanesi de yüksek katlarda bir yangın olursa buna müdahale edecek bir itfaiye aracımızın olmamasıdır. Bunun için İller Bankası ile görüştük. Bir cenaze nakil aracı, 5 tane damperli araç ve yaklaşık 1 milyon değerinde olan bir itfaiye aracı alımına onay çıktı.

Vakıflar Genel Müdürlüğümüzden Ulu Cami tadilatı için ödenek istedik. Caminin silüetini bozan dükkanların kamulaştırılması ve caminin bazı tadilatı için Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden ödenek çıktı.

GAP Kalkınma idaresi başkanlığından Küçük Sanayi Sitesi için kanalizasyon talebinde bulunduk, talebimiz onaylandı.

10 Köyümüze de taziye evi yapıyoruz. 1 milyon ödeneği sadece köylerimizdeki taziye evleri için talep ettik.

İlçe Emniyet Müdürlüğümüz için Kahta Devlet Hastanesi'nin orada yeni bir İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının yapılması onaylandı. Emniyet mensuplarımız için 32 dairelik bir lojman talebinde bulunduk.

Küçük Sanayi Sitesi'nin orada 19 dönümlük bir arazi tahsisini yaptık. İlçemiz en kısa zamanda bahçesindeki spor tesisleri ile birlikte Fen Lisesine kavuşacak.

Kahta için vazgeçilmez olan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin Kahta'ya kurulması ile ilgili görüşmelerimiz oldu. TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın, YÖK Başkanı ile görüştü. Ahmet Bey bu konunun özellikle takipçisi olacağını söyledi. Milletvekilimiz Adnan Boynukara'da aynı şekilde bu konunun takipçisi olduğunu ve Rektör Bey ile defalarca görüştüğünü söyledi.

Kahta'ya, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesini kazandırmayı çok istiyoruz. Buradan tüm Kahta sevdalılarına, vakıflara, STK'lara ve sendikalara sesleniyorum. Bir birlik oluşturalım. Hep beraber kalabalık bir şekilde Adıyaman Üniversitesini gitmeyi arzu ediyoruz. Bu konuda STK'larımızdan destek bekliyoruz. Belediye Başkanımızla, Kaymakamımızla hep beraber kol kola Rektör Beyi ziyaret etmek istiyoruz. Bu konuda Rektör Bey'den destek isteyeceğiz. Ankara'da gerekli girişimler yapıldı. Amacımız Kahta'ya bir Tarım Teknolojileri Fakültesini kazandırmak" şeklinde konuştu.

Kahta’nın Sorunları Ankara’ya Taşındı

Kahta’nın Sorunları Ankara’ya Taşındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim