• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Kahta’da, Çalışan Birey, Üreten Nesil Projesi

Kahta’da, Çalışan Birey, Üreten Nesil Projesi
Adıyaman'ın Kahta İlçesi genelindeki ilkokullar arasında "Çalışan Birey Üreten Nesil" projesi kapsamında Çanakkale konulu şiir yarışması düzenlendi.

Adıyaman'ın Kahta İlçesi genelindeki ilkokullar arasında "Çalışan Birey Üreten Nesil" projesi kapsamında Çanakkale konulu şiir yarışması düzenlendi.

Kahta Gazi Ortaokulu Konferans Salonunda yapılan yarışmaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Eğitim-öğretimin temel basamağı ve en önemli ayağı olan ilkokullarda öğrenciler arasında belli bir bilinç oluşturmayı, duyarlı ve öz güveni yüksek bireyler yetiştirmek maksadıyla kitap okuma alışkanlığı, değerler eğitimi ve etkinliklere katılımı artırmak için Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Projenin ilkokul öğrencilerinin gelişimi, sosyalleşmesi, tarih bilincinin oluşması ve akademik başarılarının yanı sıra kültürel olarak yetişmeleri için oldukça önemli olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, "İlkokullarımız eğitim-öğretim sisteminin en önemli basamağı ve bu sistemin en temel zinciridir. Dolayısıyla öğrencilerimizin burada kazanacağı donanımın, bundan sonraki eğitim-öğretim sürecinin tamamını etkilediği hesaba katılırsa ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacaktır. Çocuklarımıza milli kültürü aşılamak, değerlerimizi benimsetmek ve sıkça bahsini etiğimiz erdemli birey profilini oluşturmak için hep birlikte gayret etmekteyiz. Onların akademik olarak yetişmeleri, vatana ve millete hayırlı insanlar olmaları hepimizin vazifesi ve bundan da öte mesuliyetidir" dedi. Proje hakkında bilgilendirme yapan Proje Koordinatörü Lütfü Başli, "Özellikle eğitim-öğretim algısındaki eksiklikler veya yetersizlikler dolayısıyla ilkokullar seviyesinde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, branşlar bazında kazanım yarışmaları, etkinliklere katılımı arttırmak, değerler eğitimini yerleştirmek, bilgi yarışmaları, resim, şiir, kompozisyon, öykü yarışmalarına katılımı sağlamak gibi çeşitli alanlarda ilk okullarımızı tamamen harekete geçirecek bu çalışma 2014-2015 eğitim-öğretim yılında projeleştirilmiş olup, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da uygulanmaktadır. Projemiz kapsamında yapılan Çanakkale Şiir Okuma etkinliğine ilçemiz genelinde 8 bin 862 öğrenci katılım sağlamıştır. Okullarımızda ön elemelere her sınıf düzeyinden bütün öğrenciler katıldı ve eleme usulüyle her sınıftan 3'er kişi seçildi. Okullarımızda oluşturulan komisyonlar tarafından ön elemeler sonucu her sınıf düzeyinden 1'er kişi ilçe genelinde elemelere gönderildi. Ve buradan da finale kalacak öğrenciler belirlendi. Finale kalan 26 öğrenciden 10'u ilçede derece yaptı. Bu proje temelde öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve etkinlik bazında yetişmelerini sağlamak, öz güvenlerini yükseltmek ve toplumsal değerleri içselleştirmeleri amacıyla hazırlanmıştır ve çok şükür olumlu anlamda dönütler de almaktayız. Projemiz, diğer basamaklarıyla yıl boyunca devam edecektir. Proje kapsamında yapılan Çanakkale şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi ve öğretmenlerini ve yine yarışmaya katılım yapan tüm öğrenci ve öğretmenlerini tebrik eder başarılarının devamını dilerim" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kahta’da, Çalışan Birey, Üreten Nesil Projesi

Kahta’da, Çalışan Birey, Üreten Nesil Projesi

Kahta’da, Çalışan Birey, Üreten Nesil Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim