• BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Kağıtsporlu Boksörler Türkiye Şampiyonasından Döndü

Kağıtsporlu Boksörler Türkiye Şampiyonasından Döndü
Ordu'da yapılan Büyükler Türkiye Ferdi Boks şampiyonasında Kocaeli Büyükşehir Kağıtsporlu boksörler bir ikincilik, iki üçüncülük kazandı.

Ordu'da yapılan Büyükler Türkiye Ferdi Boks şampiyonasında Kocaeli Büyükşehir Kağıtsporlu boksörler bir ikincilik, iki üçüncülük kazandı.

Türkiye Boks Federasyonu, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkıları ile 40 ilden 115 boksörün eldiven giyerek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na eleme müsabakasına katılmak için mücadele edeceği Seyfi Tatar Büyük Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası Ordu'da yapıldı. Şampiyonanın açılış törenine Ordu Vali Yardımcısı Fatih Görmüş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri ve çok sayıda seyirci katıldı.

Şampiyonaya branş yöneticisi Ömer İslamoğlu, antrenörler Ali Çelikiz, Serkan Bal, Cihan Başaran, Recep Özkar nezaretinde yedi sporcuyla katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'lu boksörler, zorlu şampiyonada bir ikincilik, iki de üçüncülük elde etti. 2012 Londra Olimpiyatlarına katılan ve 2016 Rio olimpiyatlarına da katılmasına kesin gözüyle bakılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Selçuk Eker, finalde Dünya şampiyonu Rus asıllı Gairbek Germakanov'a 2-1'lik skorla yenildi.

On yedinci kez Türkiye şampiyonluğu yaşayan milli boksör Selçuk Eker bilgisayar kararıyla karşılaşmayı kaybederken, Nisan ayında Samsun'da yapılacak 2016 Rio baraj maçlarının da en büyük favorisi olarak değerlendiriliyor. Öte yandan yarı final müsabakalarında rakiplerine yenilen Enes Refik Çiftçi ile Emirhan Yıldız üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Geçtiğimiz yıl İskenderun'da yapılan şampiyonada bir altın, bir bronz madalya kazanan Büyükşehirli boksörler, bu yıl madalya sayısını üçe çıkardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim