• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kadirov’a suikast iddiasıyla yargılanan Şıklaroğlu: İsteseydik yapardık

Kadirov’a suikast iddiasıyla yargılanan Şıklaroğlu: İsteseydik yapardık
Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'a yönelik suikastte azmettirici olduğu iddiasıyla Rusya'da yargılanan Cengiz Şıklaroğlu, Türkiye'ye geldi.

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'a yönelik suikastte azmettirici olduğu iddiasıyla Rusya'da yargılanan Cengiz Şıklaroğlu, Türkiye'ye geldi. Davada beraat ettiğini söyleyen Şıklaroğlu, "Bir suikast iddiası varmış, bir devlet başkanına. Adını bile söylemek istemiyorum. O zaten bunu çok iyi biliyor. Biz ona şah damarından daha yakınız. Yapmak isteseydik yapardık." dedi.

Atatürk Havalimanı'na gelen Çengiz Şıklaroğlu, pasaport kontrolünden geçtikten sonra kendisini karşılayanlarla tokalaştı. Dış hatlar çıkışında basın açıklaması yapan Şıklaroğlu, "Bizim kendi davamız var. Allah uğruna yaptığımız ve bunu sürekli çektiğimiz acılar bizi bir yere getirdi. Bundan 10 sene önce işkence çektiğim yerde dün yargılanarak beraat aldım. Artık bir suç örgütü lideri olarak değil, bayrak altında hizmet etmiş askeri bir birliğin komutanı olarak tarihe geçeceğiz. Ben ve 171 tane kardeşim, 171 tane dava arkadaşım kimseye biat etmedik." ifadelerini kullandı.

Şıklaroğlu, "Dün Çeçenistan, bugün Bayırbucak elimizin uzandığınca, gücümüzün yettiğince her an her yerde olacağız. Bizim kuklalarla, devlet piyonlarıyla işimiz yok. Bize bulaşmasınlar. Bir suikast iddiası varmış, bir devlet başkanına adını bile söylemek istemiyorum. O zaten bunu çok iyi biliyor. Biz ona şah damarından daha yakınız. Yapmak isteseydik yapardık. Biz devlet düzeni bozmayız. Rabbimin affına sığınarak biz kendimizi Allah'ın askerleri olarak görüyoruz. Bu böylede devam edecek." diye konuştu.

Rusya'daki davanın 2005'te başladığını söyleyen Şıklaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: "28 gün orada diplomatik dokunulmazlık sayesinde rahatladım. 11 seneden beri davam sürüyordu ve bitti. Suçlamalar "askeri suç örgütü kurmak, terör örgütü liderliği yapmak" Ama bunların hepsi boş. Biz sadece Allah için hizmet verdik. Bayrak adı altında savaştık. Bizi başka bir şekilde durduramayacaklardı. Üstümüze suç attılar."

LÜKS ARAÇLARLA KARŞILANDI

Bu arada Cengiz Şıklaroğlu'nu karşılamak için Atatürk Havalimanı dış hatlara çok sayıda kişi akın etti. Birçok lüks arabaların yer aldığı konvoyda, Hummer marka arabanın üzerinde kırmızı plakalı 34 Cerkes Cengiz 34 yazısı dikkat çekti. Havalimanı yolu yoğunluk sebebiyle tek şeride düştü. Karşılamanın ardından konvoy, havalimanından ayrıldı.

Kadirov’a suikast iddiasıyla yargılanan Şıklaroğlu: İsteseydik yapardık

Kadirov’a suikast iddiasıyla yargılanan Şıklaroğlu: İsteseydik yapardık

Kadirov’a suikast iddiasıyla yargılanan Şıklaroğlu: İsteseydik yapardık

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim