• BIST 9883.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Kadınlardan Araba Yarışı

Kadınlardan Araba Yarışı
Ülkü Yarış Pisti, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla 22 kadına bir hafta boyunca ileri sürüş teknikleri dersi verdi.

Ülkü Yarış Pisti, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla 22 kadına bir hafta boyunca ileri sürüş teknikleri dersi verdi. Kadınlar, derslerin ardından piste çıkarak yarış yaptı.

22 kadın, daha iyi ve güvenli araç kullanmak için bir hafta boyunca Ülkü Yarış Pisti'nin eğitimlerine katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi ise piste çıkarak hünerlerini sergileyen kadınlar, araba yarışı yaptı.

Etkinliğin iki yıldır devam ettiğini belirten Ülkü Yarış Pisti Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, "İki yıldır 8 Mart Kadınlar Günü'ne özel olarak motor sporlarına yönelik etkinlik yapıyoruz. Kadınlar trafikte çok eleştiri alıyorlar. Biz kadınların trafiği kilitlediğini ve trafikte iyi olmadıklarına inanmıyoruz. Otomobil kullanma eğitimle alakalı bir konu. Biz başlattığımız sosyal proje ile ehliyetini alan kişilere ileri sürüş ve güvenli sürüş konularında eğitimler veriyoruz. Kadınların eğitim aldığında bu işi şoför ve pilot olabileceğini gösteriyoruz. Kadınlar, bir hafta aldığı eğitimin ardından otomobil kullanma kabiliyetleri ile ilgili gösteri yapıyorlar ve yarışıyorlar" dedi.

"KADINLAR İYİ ARABA KULLANIYOR"

Otomobil yarışının bir tutku olduğunu belirten Rananur Ülkü, aldığı eğitimler sonucunda daha güvenli araba kullandığını belirterek, "Bu çok farklı bir tutku. İnsana özgüven veriyor. Herkes bunu denemeli. Bence kadınlar erkeklerden daha iyi araba kullanıyor. Kadınların araba kullanamaması çok yanlış bir söylenti" derken, Yağmur Korkmaz ise "Eğitimlerde sadece pist içinde araç kullanmayı değil, dışarıda da güvenli araç kullanmayı öğreniyoruz. Bu eğitimlerin dışarıda çok işimize yarayacağını düşünüyorum. Çok keyifli ve çok güvenli. Kadınların da iyi araba kullandığına ve güvenli sürüş için kendilerini geliştirmeleri gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Kadınlardan Araba Yarışı

Kadınlardan Araba Yarışı

Kadınlardan Araba Yarışı

Kadınlardan Araba Yarışı

Kadınlardan Araba Yarışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim