• BIST 9834.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Kadınlar, barış için dayanışmayı örecek

Kadınlar, barış için dayanışmayı örecek
İstanbul'da hafta sonu bir araya gelecek kadınlar, barış ve kadın hakları için seslerini yükseltecek.

İstanbul'da hafta sonu bir araya gelecek kadınlar, barış ve kadın hakları için seslerini yükseltecek. İstanbul 8 Mart Kadın Platformu üyesi Fidan Ataselim, "İktidarların yaratmış olduğu savaşlara karşı kalıcı bir barışın inşa edilmesi talebi için kadınlarla dayanışmayı örüyoruz." dedi.

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapacakları mitinge ilişkin Makina Mühendisleri Odası'nda basın açıklaması yaptı. Ortak açıklamayı okuyan platform üyesi Fidan Ataselim, "İktidarların yaratmış olduğu savaşlara karşı kalıcı bir barışın inşa edilmesi talebi için kadınlarla dayanışmayı örüyoruz. Son 8 ayda Diyarbakır, Suruç, Ankara, İstanbul'da bombalar hayatlarımıza düşerken Cizre, Nusaybin, Sur, Silvan ve Silopi'de onlarca kadını devlet şiddeti ile kaybettik. Kadınlar ve çocuklar sokaklarda hedef alınırken şiddetten beslenen AKP'nin savaş politikalarına ve halklara açtığı savaşa karşı hep birlikte ses çıkararak dayanışmayı büyütüyoruz." diye konuştu.

Kadınlar olarak güvenceli bir iş ve güvenli bir gelecek istediklerini kaydeden Ataselim, "Bugün müjde gibi sunulan esnek çalışma, doğum yardımı diye çıkartılan istihdam paketleri ile sermayenin çıkarları korunurken, kadınlara güvencesizlik dayatılıyor. Özel istihdam büroları, kiralık işçilik ile köleliğin yasalaştırılmasına karşı direniyoruz. Bir yandan emeğimiz gasp edilirken, her gün yapılan yeni zamlarla yoksulluk artıyor. Kadınlar yoksullaşıyor, iş hayatından daha da fazla uzaklaştırılmaya çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

Dünya nüfusunun ve yaşamın yarısını kadınların oluşturduğunu ifade eden Ataselim, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz kadınlar, hayatın her toplumsal yaşamda bizleri yok sayan, erkek egemen sisteme, IŞİD ile işbirliği içerisindeki faşist iktidara, yaşam alanlarımızın talanına, erkek şiddetine, cinsel saldırına, kadın cinayetlerine, muhafazakarlaşmaya karşı yaşam hakkımızı, yaşam biçimlerimizi savunuyoruz.

Yaşam hakkımız, emeğimiz, özgürlüğümüz ve barış için isyan edecek, direniş ve dayanışmayla hayatı hep birlikte örgütleyeceğiz. Şimdiye kadar haklarımızı ve özgürlüğümüzü nasıl kazandıysak, yine kazanacağız. Yaşasın 8 Mart, yaşasın dayanışma."

Cihan

Kadınlar, barış için dayanışmayı örecek

Kadınlar, barış için dayanışmayı örecek

Kadınlar, barış için dayanışmayı örecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim