• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Kadına Şiddete Karşı Birlik Oldular

Kadına Şiddete Karşı Birlik Oldular
Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Bizde Varız" sloganı altında sosyal etkinliğe imza attı.

Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Bizde Varız" sloganı altında sosyal etkinliğe imza attı. Farkındalık projesi olarak gerçekleştirilen program kapsamında Çanakkale esnafıyla bir araya gelindi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çatısı altında Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen sosyal sorumluluk ve farkındalık projesine Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ın eşi Hanife Erkal'a İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden'in eşi Figen Özden Bogaz ve Garnizon komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu'nun eşi Handan Gündoğdu ve 116. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Timuçin Alper'in eşi Gökşen Alper de eşlik etti.

Kadın şiddetine tepki göstermek için düzenlenen programda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat konuyla ilgili desteklerinden dolayı Vali Hamza Erkal'ın eşi Hanife Erkal'a teşekkür ederek, "Son yıllarda çeşitli kurum, kuruluşlar ve projeler aracılığıyla kadına yönelik şiddete karşı duyarlılığı farkındalığı artırma, kadının sırf kadın oluşu nedeniyle bu tür sıkıntılara maruz kalmasını önlemek amaçlı kadınlarımızın bilinçli hale gelmesi için arabuluculuk görevini üstlenerek çeşitli kurum kuruluşlarla iş birliği yapma amacını üstlenmemiz itibariyle bizimde bu durumun farkında olduğumuzu ve tüm gayreti göstermeye çalışacağımızdan emin olmanızı isteriz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, bu konuda hassas davranmakta olup kurum tarihi kadar eski olan kadın hizmetlerimiz Temmuz 2015 itibariyle Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) olarak yeniden hayat bulmuş, kadın hizmetlerinin odak bir kuruluş tarafından özenle çalışmasına başlamıştır" dedi.

5 BİN ESNAF VE TİCARİ TAKSİLER DESTEK VERDİ

Kadına şiddete karşı Odaya kayıtlı 5 bin esnaf, Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odasında görev yapan 250 adet ticari taksinin de araç ve işyerlerine stickerlar asarak destek verdiklerini belirten Fırat, "Şiddete karşı "Sıfır Tolerans" anlayışı içerisinde yürütülen tüm çalışmalarımıza bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğiz. Bakanlığımızın bu anlayışla 2016-2019 yıllarını kapsayan "Kadına yönelik şiddetle mücadele de ulusal eylem planı" tüm tarafların iş birliği ve koordinasyonunda hazırlanmış ve yıl itibariyle uygulamaya başlamıştır. Böylelikle geçmiş deneyimlerden faydalanarak kadınlar için daha güzel bir gelecek planlanmaktadır. Kadına yönelik şiddete hayır diyebilmek için kentimizde bu konuyla ilgili farkındalık yaratabilmek için esnafımızla buradayız. Odaya kayıtlı 5 bin esnafımız bugün itibariyle iş yerlerinin camına "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Bizde Varız" logolu sticerları astı şimdi ise Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odasında görev yapan 250 adet ticari taksimizin araçlarına bu logolu stickerları yapıştırarak kentimiz şoförlerinin yanında olduğu bir kez daha belli olacak, bu etkinlik bütün Çanakkale esnafının konuya olan desteğinin belirlenmesi ve ulusalda kentimizin farkının görülmesi açısından çok önemli bir göstergesidir" dedi.

Kadına Şiddete Karşı Birlik Oldular

Kadına Şiddete Karşı Birlik Oldular

Kadına Şiddete Karşı Birlik Oldular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim