• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Kadın cinayetlerinde bir Özgecan Aslan kararı daha

Kadın cinayetlerinde bir Özgecan Aslan kararı daha
İzmir'de kaçarak evlendiği taksi şoförü Savaş Kocabaş tarafından bıçaklanarak öldürülen ve halıya sarılmış halde bulunan 21 yaşındaki Elif Kocabaş'ın...

İzmir'de kaçarak evlendiği taksi şoförü Savaş Kocabaş tarafından bıçaklanarak öldürülen ve halıya sarılmış halde bulunan 21 yaşındaki Elif Kocabaş'ın cinayet davasının üçüncü duruşmasında karar çıktı. Mahkeme heyeti, Özgecan Aslan davasında olduğu gibi sanığı, hiçbir indirim uygulamayarak ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

Bayraklı ilçesinde 19 Temmuz 2015 günü, Osmangazi Mahallesi, 592/13 Sokak'taki bir apartmanın giriş katındaki daireden ağır kokular gelmesi üzerine vatandaşlar polise haber vermişti. Uzun süre zile basan polis, kapının açılmaması üzerine nöbetçi savcının talimatıyla çilingir çağırmış, evde yapılan aramada bir koltuğun arkasındaki halıya sarılmış halde Elif Kocabaş'ın cesedi bulunmuştu. 26 Haziran'da kaçarak evlenen Kocabaş'ın eşi olan taksi şoförü 28 yaşındaki Kocabaş, cinayet zanlısı olarak tutuklanmıştı. Sanık, cinayeti işlediğini itiraf etmişti. Vücudunda çok sayıda bıçak darbesi bulunan kadının, otopsi incelemesi sonucu bulunduğundan üç gün önce öldürüldüğü belirlenmişti. Hakkında, eşini öldürmek suçuyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan sanık Savaş Kocabaş'ın yargılanması, İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlamıştı. Bugün görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Kocabaş, Elif Kocabaş'ın annesi Gülşah Konur ve babası Savaş Konur, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve tarafların avukatları hazır bulundu. Bir önceki duruşmada savcının, sanık Kocabaş'ın hiçbir indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması yönündeki mütalaasına karşı son sözleri sorulan Elif Kocabaş'ın ailesinin avukatı Eylem Yıldız, mütalaaya aynen katıldıklarını söyledi. Cinayetin taammüden işlendiğini ve tahrik şartları olmadığını belirten Av. Yıldız, "Sanığa cezai indirim uygulanmamasını istiyoruz. Mahkemenizin de kadın cinayetleri adına örnek bir karar vermesini bekliyoruz." dedi.

Mahkeme Başkanı Nurettin Küdür, kararı açıklamadan önce sanık Savaş Kocabaş'a da son sözlerini sordu. Pişman olduğunu belirten sanık Kocabaş, "Biz çaresizdik, kimse yanımızda olmadı. Tanıklar mahkemede yalan söyledi. Eşimle sürekli kavgalı olduğumuzu, bana hakaret ettiğini herkes biliyordu." dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından kararını açıkladı. 1. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri, hiçbir indirim maddesi uygulamayarak sanık Kocabaş'ı ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Sanık Kocabaş'ın, duruşma salonundan çıkarılırken, "Siz bu olayı biliyordunuz." şeklinde bağırması salonda gerginliğe sebep oldu. Anne Konur, "Evladımı aldın Savaş." diye karşılık vererek, uzun süre ağladı.

Bu arada duruşmadan önce Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, öldürülen Elif Kocabaş'ın ailesi ve çocukları cinayete kurban giden diğer ailelerin katılımıyla adliye binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Av. Eylem Yıldız, burada yaptığı konuşmada, "Biz, heyet karşısında pişmanlığını dile getiren, oysa gerçekte eşi olan Elif'in cesediyle üç gün yaşamakta sakınca görmeyen bir ruhla karşı karşıyayız. Biz bu zihniyetin, takdirî indirim nedenlerinden yararlanmasına karşı kuracağız. Kadın bedeni, kimsenin malı değildir. Biz erkek adalet istemiyoruz. Devlet ve millet adına yargı erkini kullananların, kadınlara ve çocuklara yönelik olan her türlü şiddeti ve cinayeti, hiçbir indirim hükmü uygulamadan en ağır biçimde cezalandırması gerektiğini savunuyoruz." dedi.

Yeğeninin öldürülmesi sebebiyle büyük üzüntü duyduğunu belirten dayısı Mehmet Çelik ise bir erkek olarak kadın cinayetlerinin karşısında mahçubiyet duyduğunu, herkesin eşit yaşam hakkına sahip olduğunu söyledi.

Kadın cinayetlerinde bir Özgecan Aslan kararı daha

Kadın cinayetlerinde bir Özgecan Aslan kararı daha

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim