• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Kadıköy'deki öğretmen cinayeti gözyaşlarıyla protesto edildi

Kadıköy'deki öğretmen cinayeti gözyaşlarıyla protesto edildi
Cuma gecesi, kadın arkadaşlarını sözlü taciz eden gruba itiraz etmelerinin ardından satırlı, bıçaklı saldırıya uğrayan gruptaki öğretmen Bahadır Grammeşin hayatını kaybetmişti. Kadıköylüler dün akşam olay yerinde bu cinayeti protesto etti.

Kadıköy'de önceki gece, kadınlara yönelik sözlü tacize itiraz etmesinin ardından saldırıya uğrayan ve bıçaklanan engelli öğretmeni Bahadır Grammeşin’in ölümü arkadaşlarını ve Kadıköylüleri üzüntüye boğdu. ÖDP üyesi olan Grammeşin'in öldürüldüğü yerde dün gece yapılan bir eylemle cinayet protesto edildi. Polisin olayla ilgili çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldığı ve 6 şüphelinin de gözaltına olduğu öğrenildi.

Cuma gece yarısı saat 00.00 sıralarında Kadıköy Osmanağa Mahallesi, Mühürdar Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, özel bir engelli okulunda öğretmenlik yapan Bahadır Grammeşin (31) ve 6 arkadaşı cadde kenarında sohbet ederken bir grup tarafından yanlarındaki kadın arkadaşlarına laf atıldı. Bunun üzerine kısa süreli tartışma çıktı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Bir süre sonra olayın olduğu yerin yakınında bulunan bardan çıkan eli bıçak ve palalı 10-15 kişilik bir grup Bahadır Grammeşin ve arkadaşlarının üzerine saldırdı, çıkan olayda 4 kişi yaralandı. Yaralılar Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, ağır yaralanan öğretmen Bahadır Grammeşin ise Siyami Ersek Kalp ve Damar Hastanesi'ne götürüldü. Ancak Grammeşin tedavi gördüğü hastanede öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Grammeşin'in ölümünün duyulmasının ardından büyük üzüntü yaşanırken, cinayeti protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişi de dün akşam saatlerinde olay yerinde bir protesto eyleminde bulundu. Grammeşin'in arkadaşları eylem sırasında da gözyaşlarına boğuldu.

ALPER TAŞ: BU CİNAYETİN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ

Eyleme katılan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş da, "Yaşam doluydu daha çok şey yaşayacaktı. 31 yaşında bu genç kardeşimizi çeteler katletti. Bu ölümü kabul etmiyoruz. Bu memlekette kadınların taciz edilmediği, geceleri, 24 saat özgürce yaşayacağı bir memleketi kuracağız arkadaşlar. Bu cinayetin peşini asla bırakmayacağız. Toplumsal, siyasi ve hukuki manada sadece Bahadır arkadaşımız değil, Nuh Köklü kardeşimizin de hesabının her düzeyde sorulması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz" dedi.

‘SATIRLARLA, PALALARLA ÜSTÜMÜZE GELMEYE BAŞLADILAR’

Cinayet sırasında Bahadır Grammeşin'in yanında bulunan arkadaşı Deniz İhsan Taşdelen ise olayı şöyle anlattı:

“Biz 6 arkadaş kilise meydanında otururken önce arkadaşlarımıza laf attılar sonra bizde olaya müdahil olduk biz kalkıp olay yerinden ayrılmak üzereyken 10-15 kişilik bir grup çıktı ellerinde sopa vardı. Onları geri püskürttük. 2 dakika sonra döner bıçaklarıyla, satırlarla, palalarla üstümüze gelmeye başladılar. Bir arkadaşımız bıçaklandı. Hemen sonrasında da Bahadır Ağabeyi kasığından bıçakladılar. Yerde yatıyordu zaten. Hastaneye götürdük, biz de oraya gittik. Ama Bahadır Ağabey kurtulamadı…"

6 KİŞİ GÖZALTINDA

Bahadır Grammeşin’in cenazesi bugün Edirne'de ikindi namazını müteakiben toprağa verilecek. Polisin olayla ilgili çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldığı, ayrıca olayla ilgili 6 şüphelinin de gözaltında olduğu öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim