• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Kaçak su kullananlara kamu davası açılıyor

Kaçak su kullananlara kamu davası açılıyor
Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kaçak su kullananlar hakkında kamu davası açıldığı belirtildi.

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kaçak su kullananlar hakkında kamu davası açıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca kaçak su ihbarında bulunan vatandaşların kimlik bilgilerinin gizli tutulduğunun altı çizildi.

Abone olmaksızın su kullanmak veya abone olduğu halde sayaçsız ve sayacı devre dışı bırakarak herhangi bir düzenekle su kullanmak veya sayaca müdahale etmek durumlarının kaçak su olarak değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, ayrıca sayacın giriş veya çıkışında bulunan plastik emniyet mührüne veya sayaç gövdesinde yer alan bakanlık mührüne ya da idare tarafından kapatılarak mühürlenen kapama aparatına müdahale etmenin, cezai ve hukuki yaptırımlara sebep olacağı kaydedildi.

Kaçak su kullananların bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağı uyarısında bulunulan açıklamada, ASKİ Abone İşleri Daire Başkanlığına bağlı Kaçak Su ve Kontrol Şube Müdürlüğü'nce yürütülen kaçak su faaliyetlerinde, 2015 yılı itibariyle 12 binden fazla kaçak su tutanağı tutulduğu kaydedildi. Yapılan çalışmalar neticesinde yaklaşık 20 milyon TL civarında kaçak su tahakkuku yapıldığı belirtilirken, kaçak suyla mücadelede duyarlı vatandaşların ALO 185 hattına ihbarda bulunması istendi. Açıklamada, ihbarları yapanların kimlik bilgilerinin de gizli tutulduğunun altı çizildi.

Hiçbir vatandaşın mağdur olmasını istemediklerini belirten ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, "Hizmet alanımız il sınırlarına çıkartılmıştır. Bu nedenle Adana genelindeki tüm aboneler kurumumuza devredilmiştir. ASKİ olarak tüm abonelerimize denetim çalışmalarımız etkin bir şekilde başlatılmıştır. Yapılan denetimlerde bazı abonelerimizin bilerek veya bilmeyerek kaçak ve usulsüz su kullandıkları tespit edilmektedir. Kurumumuz tarafından yapılan denetimlerde abonelerimizin herhangi bir sorun ile karşılaşmaması ve mağdur olmaması için şebekelerini kontrol ettirmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim