• BIST 9890.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Junıor Fırst Lego League Fuarı, Minik Bilim Kahramanlarını Bir Araya Getirdi

Junıor Fırst Lego League Fuarı, Minik Bilim Kahramanlarını Bir Araya Getirdi
Bu yıl ilk kez İstanbul'da düzenlenen ve minik bilim kahramanlarının çöp konusuna çözüm aradığı Junior First Lego Lig Fuarı, Bahçeşehir Okulları...

Bu yıl ilk kez İstanbul'da düzenlenen ve minik bilim kahramanlarının çöp konusuna çözüm aradığı Junior First Lego Lig Fuarı, Bahçeşehir Okulları Çamlıca Kampüsü'nün ortaklığı ve ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bilim Kahramanları Derneği tarafından "Minik Kahramanlar Buluşuyor" adıyla her yıl düzenlenen Junior Fırst Lego Lig Fuarı, bu yıl Bahçeşehir Okulları Çamlıca Kampüsü'nde gerçekleşti. İstanbul'da ilk kez düzenlenen etkinliğin amacı, 6-9 yaş arası çocukların bilim ve mühendislik alanlarına ilgi duymalarını ve bu alanlarda gelişmelerini sağlamak.

AMAÇ, ÇOCUKLARA BİLİMİ SEVDİRİP MÜHENDİSLİK ALANLARINA İLGİLERİNİ ÇEKMEK

Türkiye'de, Junior First Lego Lig Fuarı'nı yerel ortaklarıyla "Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor" adı altında düzenlediklerini dile getiren Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Özlem Mutlu, "Buradaki fuar 6-9 yaş arası çocuklara yönelik. Bu fuar, çocuklara bilimi sevdirmeyi, toplumsal bir sorunu araştırma zevkini tattırmayı ve mühendislik alanlarına ilgilerini çekmeyi amaçladığımız bir etkinlik. Öğrenciler burada çöp sorunları ile ilgili bir araştırma yaptılar ve bunu hareketli bir model tasarlayıp, bir poster çalışması yaparak ziyaretçilere ve gözlemcilere sundular" dedi. Fuarın bu yıl önce İzmir'de daha sonra Mersin'de yapıldığını belirten Mutlu, İstanbul'da ise ilk kez gerçekleştiğini söyledi. İstanbul ayağının Ocak ayı için son olduğunu ifade eden Mutlu, fuarın Nisan ayında da gerçekleşeceğini dile getirdi.

'ÇOCUKLARA KÜÇÜK YAŞTA BİLİM SEVGİSİNİ AŞILAMAK GEREK'

Çocukların bu etkinlikle toplumsal sorunlara çözüm ararken aynı zamanda becerilerini de geliştirdiklerini vurgulayan Özlem Mutlu, "Çocuklar bilimin çok eğlenceli olduğunu görüyorlar. Onlara küçük yaşta bilimi sevdirmek ileride daha üstün projeler tasarlamalarını sağlayabilir" dedi.

'TAKIM ÇALIŞMASI ÖĞRENCİLERİN İLETİŞİM BECERİLERİNİ KUVVETLENDİRİYOR'

Kurum olarak derslerinde, fuardaki çalışmalara benzer uygulamalar yaptıklarını söyleyen Bahçeşehir Okulları Proje ve Robotik Koordinatörü Emine Bozkan, " Yerine öğrencilerimizin hem teknolojiyi öğrenmelerini hem de bunu bilime ve üretime yönelik projelerde kullanmalarını istiyoruz. Junior First Lego Lig fuarı da içerik olarak ortak amaçlara sahip olduğumuz bir organizasyon" dedi. Fuardaki projelerin tamamının "çöpe çözüm" konusunda hazırlandığını belirten Bozkan, "Öğrenciler bu etkinlik dahilinde öncelikle bir takım oluşturdular ve bu sayede birbirleri ile iletişim halinde çalışmayı öğrendiler. Seçtikleri konu çerçevesinde araştırmalar yaptılar. Araştırma sürecinde öğrendiklerini ise teknolojik olarak modellediler. Bunun dışında projelerini gözlemcilere aktarırken sunumu nasıl yaparım, kendimi nasıl ifade ederim, projemi farklı, sanatsal bir gözle nasıl sunarım sorularının cevaplarını buldular. Dolayısıyla öğrencilerimiz burada hayata hazırlanıp, geleceğe hazır bireyler haline geldiler" diye konuştu.

MİNİK KAHRAMANLAR PROJELERİNDEN MEMNUN

Fuara katılan öğrencilerden 10 yaşındaki Zeynep Kanca, arkadaşlarıyla projesini hazırlarken oldukça heyecanlı olduğunu ve çok eğlendiğini söyledi. Çalışmaları esnasında bazı zorluklar yaşadıklarını ancak hiç vazgeçmediklerini belirten Zeynep, projeleri sayesinde geri dönüşümün nasıl gerçekleştiğiyle ilgili bilgiler öğrendiğini sözlerine ekledi.

Junıor Fırst Lego League Fuarı, Minik Bilim Kahramanlarını Bir Araya Getirdi

Junıor Fırst Lego League Fuarı, Minik Bilim Kahramanlarını Bir Araya Getirdi

Junıor Fırst Lego League Fuarı, Minik Bilim Kahramanlarını Bir Araya Getirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim