• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Jose Sosa: Şampiyonluk için geldim

Jose Sosa: Şampiyonluk için geldim
Siyah-Beyazlılar'ın yıldız ismi Jose Sosa, Kara Kartal'daki hedeflerini FANATİK'e açıkladı. Arjantinli yıldız, “Buraya şampiyonluklar yaşamak için geldim. Bu takımda fark yaratıp Beşiktaş'ta efsane olmak istiyorum” dedi.

Kara Kartal’ın Arjantinli yıldızı Jose Sosa, FANATİK’e özel açıklamalarda bulundu. Siyah-Beyazlılar’ın transfer sezonunun bitimine sayılı günler kala renklerine bağladığı başarılı futbolcu, Kara Kartal’ı önemli işlere imza atmak için seçtiğini söyledi. İlk olarak Beşiktaş’a transfer olma süreciyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan 29 yaşındaki futbolcu, kendisiyle ilgilenen birçok kulüp olmasına rağmen tercihini Siyah-Beyazlılar’dan yana kullandığını belirterek, “Beşiktaş Kulübü yöneticileri, Metalist’te forma giyerken benimle çok ilgilendi.     Elimde başka seçenekler olmasına rağmen bu yoğun ilgi, kararımda belirleyici oldu. Bana kendimi önemli hissettirdiler. Ben de kariyerimde güzel bir sayfa açabileceğime inandığım için burayı seçtim. Burada başarılı olacağıma inanıyorum” dedi. Beşiktaş’ın kendisinden beklentisinin bilincinde olduğunu söyleyen yıldız futbolcu, “Bu takımda fark yaratıp efsane olmak istiyorum” diye konuştu.

‘Elimden geleni yapacağım’

Siyah-Beyazlılar’daki hedefinin birçok önemli başarıya imza atmak olduğunu belirten Sosa, “Geçen sezon La Liga’da Atletico Madrid formasıyla şampiyonluk yaşamıştım. Beşiktaş da çok önemli bir kulüp. Böyle büyük bir kulübün tek amacı, yarıştığı tüm kulvarlarda şampiyonluk yaşamaktır. Buraya zaten şampiyonluklar yaşamak için geldim. Bütün oyuncular ve teknik kadro tamamen şampiyonluk için hazır ve yeterli kapasiteye sahip. Ben de şampiyonluk yolunda takımıma en yüksek katkıyı vermek için elimden gelenin en iyisini yapıp çabalayacağım” ifadelerini kullandı.

'Sakatlığım ciddi değil' 

Beşiktaş’ın önceki günkü takım çalışmasında sakatlanan ve ön üst adelesinde yırtık oluşan 29 yaşındaki futbolcu, “Şanssız bir sakatlık yaşadım. Tahminime göre uzun bir süre sahalardan uzak kalmayacağım. Durumum bugün netleşecek” yorumunu yaptı.

Ukrayna Ligi’nin erken başlamasından dolayı Metalist Kharkiv’den Siyah-Beyazlılar’a hazır bir şekilde gelen Sosa, önceki günkü takım antrenmanında yaşadığı sakatlığın ardından Siyah-Beyazlılar’ı korkutmuştu. Sol ön üst adelesinde yırtık tespit edilen ve tedavisi süren Arjantinli futbolcu, sahalardan uzun süre uzak kalacak bir sorunun olmadığını belirtti. Siyah-Beyazlı formayı resmi olarak ilk kez Rizespor karşısında giymeye hazırlanırken böyle bir durumla karşılaştığı için üzgün olduğunu söyleyen 29 yaşındaki yıldız, “Şanssız bir sakatlık yaşadım. Ama kimse merak etmesin bana uzun bir süre problem yaratabilecek cinsten bir sorun değil. Sahalardan ne kadar uzak kalacağım yarın (bugün) belli olacak. Önümüzde kocaman bir sezon var ve ben Beşiktaş formasını bir an önce giyebilmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

‘En kısa sürede döneceğim’

Siyah-Beyazlı futbolculardan aldığı bilgiye göre takımın başarılı bir sağlık heyetinin olduğunu söyleyen Sosa, “Sakatlığımı en kısa süre içerisinde atlatmak için doktorumuzdan gelecek raporu bekliyorum. Durumumun kesinleşmesinin ardından en kısa sürede iyileşebilmem için bana istenen her şeyi yapacağım” diye konuştu.

‘İstanbul halkı, Napoli’ye benziyor’

Beşiktaş’a transfer olmasında İstanbul’da forma giyecek olmasının da etkisinin bulunduğunu söyleyen Sosa, kısa sürede şehire ayak uydurduğunu belirtti. Arjantinli futbolcu, “Buraya geleli çok kısa bir süre oldu. Ama dışarıya çıktığımda insanların futbolla yatıp kalktığını gördüm. Benzer şeyleri Napoli’de forma giydiğim zamanlarda da görmüştüm. Türk insanı futbol konusunda çok ilgili. Aynı şehirde 3 büyük futbol kulübünün olması da futbola olan talebi artırıyor” ifadelerini kullandı. 

‘Tam bir 10 numarayım’

Kara Kartal’ın 10 numara bölgesindeki boşluğu kapatmak için renklerine bağladığı Jose Sosa, takımda görev almak istediği alanla ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Kariyerinde daha önceden forma giydiği Bayern Münih, Napoli, Atletico Madrid ve Metalist gibi takımlarda orta alanın çeşitli bölgelerinde görev alan 29 yaşındaki futbolcu, “Ben Arjantin’deki çocukluğumdan beri 10 numara pozisyonunda oynuyorum. Günümüz futbolunda bu alanı birçok kategoriye ayırmak mümkün. Ben, sadece forvet hattının gerisinde sabit olarak görev yapan geleneksel bir 10 numara değilim. Benim     anlayışım sahada daha da etkili olmak üzerine kurulu. Forvet hattını pas alışverişiyle desteklemek, savunma bölgesine yardımcı olmak, gol atmak ve attırmak sadece bunlardan bir tanesi” diye konuştu.

‘Kenarlarda da görev yapabiliyorum’ 

Ukrayna Premier Lig’de Metalist forması giydiği dönemde bazen kanatlarda da oynadığını belirten Sosa, çok yönlü bir orta saha olmasının takımı için önemli bir durum olduğunu söyledi. Arjantinli futbolcu, “Orta alanda çeşitli değişik yerlerde de oynadığım zamanlar oldu. Takımdaki yerime teknik direktörümüz Slaven Bilic karar verecek. Ama tam bir 10 numara olduğumu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

‘Slaven Bilic’in etkisi çok büyük’

Siyah-Beyazlılar’ın deneyimli teknik adamı Slaven Bilic’in çok başarılı bir çalıştırıcı olduğunu söyleyen Sosa, Hırvat hocadan öğrenecek çok şeyin olduğunu belirtti. Transfer süreci içinde Bilic’in kendisini takımına kazandırmak için çok çaba sarf ettiğini belirten başarılı futbolcu, “Bilic tarafından istenmek benim için çok önemliydi. Buraya gelme sebeplerimden bir tanesi de o. Onun yönetiminde önemli işler yapacağımıza inancım tam” yorumunu yaptı.

‘Maradona beni hâlâ etkiliyor’

Arjantin ve Dünya futbolunun simge isimlerinden Diego Armando Maradona’nın kendisi için bir idol olduğunu belirten Jose Sosa, “Her gün videolarını izleme şansım oluyor. Beni etkileyen efsanelerden bir tanesi. Onu izlerken yaptığı hareketlerle beni heyecanlandırıyor. Ülkemin en önemli isimlerinden. Onu kendime rol model olarak aldığımı söyleyebilirim. Umarım ben de futbol hayatımı sonlandırdığımda onun gibi bir kariyeri arkamda bırakırım” diye konuştu.

'Trabzon'dan teklif aldım'

Jose Sosa, Türk medyasına verdiği röportajlarda da çarpıcı sözler sarfetti. İşte onlardan birkaçı...

- Almanya’da forma giydiğim dönemde Trabzonspor bana talip olmuştu.
- İstanbul’un iki kıtasında da farklı hayatlar var. Bu kent çok renkli.
- Siyah forma çok güzel ama kırmızıbeyaz formanın bende ayrı yeri var.
- Hayatımın en özel anlarını vücuduma dövme yaptırıyorum.
 - İdmanlar dışındaki boş zamanlarımı aileme ve köpeklerime ayırıyorum.

KAYNAK:FANATİK

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim