• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

İzzet Keribar’ın Objektifinden Küba’dan Esintiler

İzzet Keribar’ın Objektifinden Küba’dan Esintiler
İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), İzzet Keribar'ın objektifinden yansıyan "Küba'dan Siyah-Beyaz Portreler" adlı fotoğraf sergisini...

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), İzzet Keribar'ın objektifinden yansıyan "Küba'dan Siyah-Beyaz Portreler" adlı fotoğraf sergisini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

İzzet Keribar'ın objektifinden yansıyan siyah-beyaz fotoğraflardan oluşan sergi, 24 Şubat Perşembe günü saat 15.00'de İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesinde ziyaretçilerine kapısını açacak. Küba temalı özel açılış kokteyli ile konuklarına Küba'dan esintiler sunacak olan sergi, 16 Mart Çarşamba gününe kadar ziyarete açık olacak.

İZZET KERİBAR KİMDİR?

İzzet Keribar, 1936 yılında İstanbul'da doğdu. Sanata olan yakın ilgisi aile ortamı içinde çocukluğunda müzik öğrenimiyle başladı, fotoğraf sanatçısı olan ağabeyi Leon Keribar'ın desteği ile fotoğrafa yöneldi. İlk gençlik yıllarında 1950'li yılların İstanbul'unu mekan ve kişileri ile yaşından umulmayan bir ustalıkla görüntüledi. 1956 yılında, askerliğini yapmak üzere "çevirmen" olarak gönüllü gittiği Kore'de sürekli fotoğraf çekerek, hem kendi tekniğini hem de onun ilk dönem ki fotoğraf anlayışını oluşturan" "sosyal belgesel bakışı" geliştirdi, görev yaptığı Seul kentinin ona sunduğu olağanüstü mekan ve insan durumlarını başarılı fotoğraflarla değerlendirdi. 1957 yılında yine Kore'den askeri görevle iki kez gittiği Japonya'da Tokyo ve Kyoto şehirlerinde sosyal-belgesel fotoğraflar çekti. 1982 yılından bu yana fotoğrafçılığı İstanbul'da kurduğu "görsel tanıtım" isimli kendi stüdyosunda profesyonel bir meslek olarak sürdüren İzzet Keribar, özel fotoğraf kurslarında fotoğraf kültürü ve photoshop dersleri verirken, fotoğrafçılığın Türkiye'de gelişip yaygınlaşmasına ve fotoğraf sergi ve gösterileri ile ülkemizin yurt dışında da tanıtımına katkıda bulunuyor.

İzzet Keribar’ın Objektifinden Küba’dan Esintiler

İzzet Keribar’ın Objektifinden Küba’dan Esintiler

İzzet Keribar’ın Objektifinden Küba’dan Esintiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim