• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

İzmit’teki Asansörlerin Güvenirliliği Türkiye Ortalamasının Üstünde

İzmit’teki Asansörlerin Güvenirliliği Türkiye Ortalamasının Üstünde
İzmit Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından çok önemli olan asansör kontrollerine büyük önem veriyor.

İzmit Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından çok önemli olan asansör kontrollerine büyük önem veriyor.

Asansör kazalarından kaynaklı muhtemel kazaların önüne geçebilmek için Bakanlık lisanlı RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri firmasıyla protokol imzalandığını hatırlatan İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri şu ifadelere yer verdiler:

"24 Haziran 2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Yönetmeliği hükümlerine göre, asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere ayda bir kez bakımını ve yılda bir kez de periyodik kontrolünü yaptırmaktan, bakım ve periyodik kontrol ücretinin ödenmesinden bina yöneticileri sorumludur. Yıllık periyodik kontrollerin amacı, asansörün, kullanıcıların ve bakım personelinin güvenliği tehlikeye düşürmeyecek durumda olup olmadığının tespit edilmesidir. Güvenlik açısından asansörlerin kullanıma uygun hale getirilmesi için de ilgili idare tarafından 24 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan Yönetmelik ve 15 Temmuz 2015 tarihinde yayınlanan tebliğ çerçevesinde yaptırımlar uygulanmaktadır."

İzmit Belediyesi sınırları içerisinde yaklaşık 2 bin 200 adet asansör bulunduğunu da söyleyen yetkililer, "Ocak ve Şubat ayında lisanslı firmaca 305 adet denetim gerçekleştirilmiş olup bu denetimler sonuncusunda 196 adet asansör kırmızı etiket (güvensiz), 10 adet asansör sarı etiket ( kusurlu), 64 adet asansör mavi etiket ( hafif kusurlu), 35 adet asansör de kullanılması uygun anlamına gelen yeşil etiket almıştır. İkinci denetimlerde ise 171 asansör kırmızı, 10 adet asansör sarı, 73 adet asansör mavi ve 51 adet asansör de yeşil etiket aldı. Yapılmış olan muayenelerin sonuçları asansör denetim sistemine girilerek Bakanlık veri tabanında kayıt altına alınmaktadır.

İzmit Belediyesi olarak, asansör denetimlerinin sonuçlarını hassasiyetle takip etmekte ve kırmızı etiket alan güvensiz asansörler ve yıllık periyodik kontrolden imtina eden adresler ile ilgili yasal işlemleri anında yerine getirmekteyiz. Konuya olan hassasiyetimiz sonucunda eskiden tehlike arz etmeyen asansörlerdeki oran yüzde 33 iken günümüzde bu oran yüzde 41'e çıkmıştır. Türkiye'deki asansörlerin güvenli olma oranı ise yüzde 23'dür. Yapılan denetim ve kontroller sonucunda şehrimizde asansörlerin güvenilirlik oranı Türkiye ortalamasının üstünde olmasına rağmen bu oranı yeterli görmüyor hedefimiz bütün asansörlerin tamamının güvenli hale getirilmesidir" şeklinde konuştular.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim