• BIST 9822.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

İzmit’te Bisiklet Dağıtımları Devam Ediyor

İzmit’te Bisiklet Dağıtımları Devam Ediyor
İzmit Belediyesi'nin öğrenci ve öğretmenlere hediye edeceği bisikletlerin dağıtımları devam ediyor.

İzmit Belediyesi'nin öğrenci ve öğretmenlere hediye edeceği bisikletlerin dağıtımları devam ediyor.

2012 yılında startı verilen ve şimdiye kadar 30 binden fazla öğrenciye bedava bisiklet verilen proje kapsamında bu sene de 5 bin öğrenci ile 5 bin öğretmene bisiklet dağıtılacağı açıklandı. Geçtiğimiz Cuma günü İbni Sina İmam Hatip Ortaokulu'nda starttı verilen bisiklet dağıtımı Mehmet Sinan Dereli Orta Okulu'nda devam etti. Burada da 300'e yakın bisiklet sahiplerine teslim edildi.

Bisiklet dağıtımında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Çocuklarımız bizim gördüğümüz eksiklikleri görmesin istiyoruz. Çocukken bisikleti ancak rüyalarımızda görürdük. Biz ise çocuklarımızın hiçbir eksiği olmasın diye çalışıyoruz. Onlar bizim bu dünyadaki en değerli varlığımız, bizim bugünümüz, yarınımız ve en önemlisi de ülkemizin gelecekteki garantileridir. Bayrağımızın, ezanımızın, değerlerimizin en önemli koruyucu ve kollayıcılarıdır. Onların var olması bizlerin de var olmamız anlamına geliyor. İlk başlarda öğrencilere bisiklet veriyoruz diye bizleri eleştirenler olmuştu. Fakat bizler bu eleştirileri dikkate almayarak öğrencilere bisiklet dağıtmaya devam ettik. Şimdiye kadar 30 binden fazla öğrencimize bisiklet verdik" dedi.

Dünyada böyle bir proje yok. Sağlık Bakanlığı bisiklet dağıtacağını açıkladı. Cumhurbaşkanımız bütün belediyelere bisiklet dağıtmaları konusunda talimat verdi. Bu bizim için milli bir görev. Bu yıl Türkiye'de yine bir ilki gerçekleştirerek 5000 öğretmenize bisiklet hediye ediyoruz. Bizim amacımız başta öğretmenlerimiz olmak üzere anne babalarımız çocuklara model olsun. Öğretmen bisiklete binerse, anne baba bisiklete binerse nesillerde bisikletle büyür, bisikleti hayatına alır" diye konuştu.

Bisiklet dağıtımı sırasında Beste Karasu isimli öğrencinin okuduğu şiir Başkan Doğan'ı oldukça duygulandırdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim