• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

İzmit’in Sekapark’ı Yaza Hazır

İzmit’in Sekapark’ı Yaza Hazır
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın çabaları sonucu büyük bir hareketliliğin yaşandığı Cephanelik bölgesinde çalışmalar son hızla devama...

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın çabaları sonucu büyük bir hareketliliğin yaşandığı Cephanelik bölgesinde çalışmalar son hızla devama ediyor.

İzmit'in Sekaparkı olarak adlandırdığı mesire alanına giderek 2. Etap çalışmalarında ki son durumu yerinde inceleyen Başkan Doğan, mesire alanının bu yaz vatandaşların birinci adresi olacağını belirtti.

Yıllarca atıl vaziyette kalan Cephanelik bölgesi, Başkan Doğan'ın göreve gelmesiyle şehrin cazibe merkezi haline geliyor. Türkiye'de ve Avrupa'da amatör spora yapılan en büyük yatırım olan Cephanelik Spor Kompleksi, Türkiye'de ve Avrupa'da örneği bulunmayan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi ve Mesire alanlarıyla bölge vatandaşların uğrak yeri oluyor.

Bu yaz vatandaşların hizmetine açılacak olan Cephanelik Mesire Alanın 2. Etabında inceleme yapan Başkan Doğan "Cephanelik bölgemizde bir taraftan bölge hastanemizin inşaatı, bir taraftan da 2.Etap Piknik Alanı çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Yaklaşık 70 dönümlük bir alandaki çalışmalarımızı yaza kadar tamamlayacağız. Asırlık ağaçlarımızla, kuş ve su sesleri ile mesire alanımız vatandaşlarımızın aileleriyle gönüllerince zaman geçirebilecekleri bir alan oldu.

Mesire alanımızın ilk etabı vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gördü. 2. Etap çalışmalarımızla da mesire alanımız 4 kat daha büyümüş olacak. Alanımızda, yeşil alanların iyileştirilmesi, toprak serme, şevlerin düzeltilmesi, budama çalışmalar haricinde doğal sert zemin oluşturma çalışmaları, doğal duvarlar, merdivenler ile oturma alanları oluşturma çalışmaları, mevcut duvarlara travers harpuşta yapımı işi, köprü yapım işi, araç köprüsüne özel tasarım korkuluk yapım işi, yürüyüş parkurları, oturma alanları, barbeküler gibi farklı çalışmalar yapıyoruz. Dere çevresinin yeşillendirilip dekoratif taş döşenmesi çalışmamızda sona geldi. Bölgede ayrıca paintbol ve mini golf alanları ile tırmanma alanları da yapıyoruz. Çalışmalarımızı yaparken vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilecekleri, güzel zaman geçirebilecekleri her şeyi düşündük. Bu yaz İzmit'in Batısında Sekapark; Doğusunda da Cephanelik ve Gölkay tesislerimizle vatandaşlarımızın keyifli bir yaz geçirmesini sağlayacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim