• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

İzmit Belediyesi Otizm Farkındalık Semineri Düzenledi

İzmit Belediyesi Otizm Farkındalık Semineri Düzenledi
Çocuk odaklı çalışmaları ile dikkat çeken İzmit Belediyesi, Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Özel Sezgicem Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon...

Çocuk odaklı çalışmaları ile dikkat çeken İzmit Belediyesi, Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Özel Sezgicem Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, Koç-Der ve Özel El Elele Eğitim Merkezi işbirliği ile otizm farkındalık semineri düzenledi.

Cephanelikteki Kadın Sosyal Yaşam Merkezi Konferans Salonunda öğrenciler ve otistik çocuklara sahip aileler hedef alınarak düzenlenen seminere, konuşmacı olarak Psikolog Nihan Özyuva ile okulöncesi öğretmeni Fatma Maden katıldı. Özyuva ve Maden "Otizmli Çocuklarda Bağırsak Florasında Mantara Bağlı Görülen Aksaklılar" ve "Otizmde Erken Müdahale" konularında bilgilendirmede bulundular.

Otizmli çocukların tek tedavilerinin eğitim olduğunu vurgulayan uzmanlar, "Eğer yeterli eğitim verilebilirse bu çocuklarımızın akranları gibi olma ve hayatın içinde yer alma şansları vardır. Ülkemizdeki eğitim merkezlerin azlığı, eğitim süresinin kısıtlı olması ve verilen eğitimin birebir olamaması nedeniyle otizmli çocuklarımız hayatın içinde yeterince yer almamaktadır. Bu alanda eğitim almış öğretmen azlığı yüzünden bu özel çocuklarımız kapalı dünyalarından çıkamıyor ve eğitimsizlik yüzünden, toplumun içinde yer alamıyorlar. Gelişmiş ülkelerde, otizmli çocuklara haftada 40 saat eğitim veriliyor" dediler.

İzmit Belediyesi yetkilileri de otizmin farkındalık ve bilinçli bir şekilde karşılanması gerektiğine dikkat çekerek, "Otizm konusunda toplumun bilgilendirilmesi, otizmli bireyler ve ailelerin yaşadığı çeşitli sorunlara dikkat çekilmesi gerekiyor. Yaşamın içinde onların da olduğu gerçeğin vurgulanması açısından farkındalığın artırılmasına yönelik faaliyetler, seminerler ve çeşitli etkinlikleri sürdüreceğiz" şeklinde konuştular.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim