• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

İzmirli muhtar, 600 Suriyeli'nin dert babası oldu

İzmirli muhtar, 600 Suriyeli'nin dert babası oldu
İzmir'in Konak ilçesindeki Selçuklu Mahalle Muhtarı Kasım Yavuz, mahallesindeki 80 hanede oturan yaklaşık 600 Suriyeli göçmenin dert babası oldu.

İzmir'in Konak ilçesindeki Selçuklu Mahalle Muhtarı Kasım Yavuz, mahallesindeki 80 hanede oturan yaklaşık 600 Suriyeli göçmenin dert babası oldu. Muhtarlık binasının hemen yanında kendi imkânları ile bir depo oluşturan Kasım Yavuz, burada hayırseverlerden topladığı yardımları, ihtiyaç sahibi Suriyeli mülteciler ve diğer yoksullara dağıtıyor. Yavuz, giyim, gıda ve sağlık konularındaki yardımları ihtiyaç sahiplerine yetiştirmeye çalışıyor.

Muhtar Yavuz, örnek bir projeye imza atıyor. Suriyeli ailelerin mahalleye yerleştiği bir yıldan bu yana, hayırsever vatandaşların kendisine getirdiği gıda, giyim, kömür gibi yardımları Suriyeli ailelere dağıtıyor. Selçuk Mahallesi'nde yaklaşık 80 Suriyeli hane yaşıyor. Her evde 8-10 kişinin yaşadığını belirten Yavuz, "Yaklaşık 600 Suriyeli göçmenimiz mahallemizde yaşıyor. Biz de hayırseverlerin getirdiği yardımları Suriyeli ailelere dağıtıyoruz." dedi.

SAĞLIK SORUNLARIYLA DA İLGİLENİYOR

Yavuz, Suriyeli ailelerin sağlık sorunlarının çözümü içinde gayret sarfediyor. Arapça bildiği için onlarla rahatça iletişim kurduğunu aktaran Yavuz, "Sağlık hizmeti alamayanlar için valiliğe giderek durumu anlatıyor ve çözüm bulmaya çalışıyorum. Onlar savaştan kaçarak bize sığındı. Biz de bu kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz." diyor.

YARDIM ÇAĞRISI

Hayırsever vatandaşlara seslenen Yavuz, "Bu insanlara yardım etmek insanlık görevi, ben bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyorum. En çok gıda, giyim eşyası, soğuk kış günlerinde yakacak, bir de bebek bezi ve mamasına ihtiyaç var. Yardımlar kesildiği an bu insanlar perişan olur. İzmirlilerin desteklerini bekliyorum." dedi.Cihan

İzmirli muhtar, 600 Suriyeli'nin dert babası oldu

İzmirli muhtar, 600 Suriyeli'nin dert babası oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim