• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

İzmirli iş adamı ve turizmciler Selanik’te denizyolu taşımacılığını görüştü

İzmirli iş adamı ve turizmciler Selanik’te denizyolu taşımacılığını görüştü
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun önderliğinde Selanik'i ziyaret eden İzmirli iş adamı ve turizmciler, temaslarının ikinci gününde Selanik...

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun önderliğinde Selanik'i ziyaret eden İzmirli iş adamı ve turizmciler, temaslarının ikinci gününde Selanik Liman Başkanlığı'nda, iki kent arasındaki denizyolu taşımacılığının geliştirilmesi konusunu masaya yatırdı.

Thessaloniki Port Authority S.A. CEO'su Dimitros Makris'in sunumunun ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, deniz ve tren yoluyla birleştirilmiş entegre taşımacılık hedefinin mutlaka başarılması gerektiğini belirterek, "Bu birliktelik, her iki kent için de önemli getiriler sağlayacak. Ama bazen çok isteyip de bir türlü sonunu getiremiyoruz. Artık karar mekanizmasında yer alan mercileri ikna etmeliyiz." dedi.

Yunanlıların denizcilikte çok başarılı olduğunun altını çizen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise hem Ro-Ro hem de yolcu taşımacılığı yapan Ropax gemilerinin, bu hatta güçlü bir şekilde çalışabileceğini söyledi. Demirtaş, "Sadece cesur armatörlere ihtiyacımız var. İzmir limanında her türlü problem giderildi. Biz bu seferler için hazırız. Türkiye Hükümeti, charter seferler için uçak başına teşvik veriyor. Ropax seferi yapacak gemiler için de Başbakanımızdan yakıt desteği isteyebiliriz. İzmir'de yapılacak Çipras-Davutoğlu buluşmasında bu konuyu çözebiliriz."

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk de İzmir-Selanik hattının hem yük taşımacılığı hem turistik taşımacılık yapacak Ropax gemileri yönünden kârlı bir hat olacağını ifade etti. Selanik Port CEO'su Dimitros Makris ise hem kendisinin hem de Belediye Başkanı Yannis Butaris'in de bu konuda çok istekli olduğunu söyledi.

ATA'NIN EVİNDE

Brifing ve liman turunun ardından Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu'na geçen İzmir heyeti, burada Başkonsolos Orhan Yalman Okan ve eşi Aslıhan Okan tarafından ağırlandı. Burada Atatürk Evi'ni ziyaret eden gruba Selanik Belediye Başkanı Butaris de eşlik etti.

Atatürk Evi Şeref Defteri'ni imzalayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti İzmir'den getirdiğimiz kucak dolusu selam, sevgi ve minnet duyguları ile huzurunda olmanın onurunu, gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. Bilmelisin ki Atam; İzmir ve İzmirliler olarak seni, en az senin İzmirlileri sevdiğin kadar seviyoruz." satırlarını yazdı.

İzmirli iş adamı ve turizmciler Selanik’te denizyolu taşımacılığını görüştü

İzmirli iş adamı ve turizmciler Selanik’te denizyolu taşımacılığını görüştü

İzmirli iş adamı ve turizmciler Selanik’te denizyolu taşımacılığını görüştü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim