• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

İzmir’in İlk Baş Dönmesi Merkezi Açılıyor

İzmir’in İlk Baş Dönmesi Merkezi Açılıyor
İzmir'de kurulan İzmir Üniversitesi Baş Dönmesi Merkezi ile artık denge bozukluğu ve baş dönmesi şikayeti olan hastalar, doktor doktor gezmek zorunda kalmadan...

İzmir'de kurulan İzmir Üniversitesi Baş Dönmesi Merkezi ile artık denge bozukluğu ve baş dönmesi şikayeti olan hastalar, doktor doktor gezmek zorunda kalmadan tek bir çatı altında hizmet alabilecek.

Denge bozukluğu ile kendini gösteren ve her yaşta görülebilen baş dönmesi, tedavi edilmediğinde hastayı yataktan kalkamaz hale düşürebiliyor. Baş dönmesi ile ilgili şikayetleri olan hastalar hangi tıp bölümüne başvuracağını bilemiyor. İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi kurduğu Baş Dönmesi Merkezi ile şikayeti olan hastalara kombine sunduğu hizmetle İzmir'de bir ilki gerçekleştiriyor.

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Baş Dönmesi Merkezi doktorlarından Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Murat Cem Minan, İzmir'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ve 1 Şubat'tan itibaren hastalarına hizmet vermeye başlayacaklarının müjdesini verdi.

HASTALAR BEŞ AYRI TESTTEN GEÇİRİLİYOR

Kurulan merkez ile hastalarına kombine bir hizmet vereceklerinin altını çizen Prof. Dr. Minan, "İzmir Üniversitesi Hastanesi bünyesinde Kulak Burun Boğaz, Nöroloji ve Fizik Tedavi Anabilim Dallarının ortaklaşa hastalıkları değerlendirecekleri bir Baş Dönmesi Merkezi açıldı. Baş Dönmesi Merkezinde iç kulaktan beyine kadar giden, insanı ayakta tutan bir sistemle hastalıkların ayrı ayrı değerlendirilebileceği beş test aracı var. Hastalar testlerden geçtikten sonra nöroloji ve kulak, burun boğaz akademik heyetiyle değerlendirilecek ve gerekli görülen hastalar Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalına yönlendirilerek baş dönmesi ile ilgili rehabilitasyon tanısı alabilecekler" dedi.

NÖROLOJİ, KBB VE FİZİK TEDAVİ AYNI ÇATI ALTINDA

Baş Dönmesi Merkezi doktorlarından Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Halil Güllüoğlu da merkez ile hastalara birçok avantaj sağladıklarını vurgulayarak, "Bu merkezin en önemli özelliği İzmir'de bir ilk olmasıdır. En önemli avantajımız da nöroloji ve kulak burun boğaz hekimleri tarafından hastanın birlikte kombine değerlendirilmesi, son teknoloji teknik cihazlardan geçirilmeleri ve bunun sonucuna göre de tanı konulduktan sonra aynı merkez içinde tedavi uygulanmasıdır. Hastanın hem ayrıntılı nörolojik muayenesi hem kulak burun boğaz muayenesi ve ondan sonra da merkezimizde uygulanacak nörosensoriyel testlerden sonra koyacağımız tanıya göre tedavisi düzenlenecek" diye konuştu.

"DENGEMİZİ SAĞLAYAN TÜM ORGANLAR İNCELENEBİLECEK"

Baş dönmesi hastalığının kompleks bir rahatsızlık olduğunu ve bu nedenle hastaya tek bir çatı altında vakit kaybetmeden teşhis konulabildiğini belirten Güllüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Baş dönmesi ve dengesizlik şikayetleri olan her hasta merkezimize başvurabilir. Baş dönmesi ile ilgili gelen hastanın altından, beyin damarlarıyla ilgili hastalık çıkabileceği gibi iç kulakla ilgili hastalıklar da ortaya çıkabiliyor. Bunu ayırt etmek ve kesin tanıdan sonra tedavisini yönetebilmek mesele. Çünkü baş dönmesi hastası kompleks bir hasta oluyor. Birçok merkeze birçok doktora gidiyor, fakat aldığı tanı ve uygulanan tedavilerle çok fayda görmüyor. Merkezimizde ise dengemizi sağlayan tüm organlar incelenebilecek."

"HASTALAR NEREYE BAŞVURACAKLARINI BİLEMİYOR"

Baş dönmesi şikayeti olan hastaların nereye başvuracağı konusunda farkındalıklarının olmadığına dikkat çeken Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Rezzan Günaydın da şunları söyledi: "Baş dönmesi olan hastalar nereye başvuracaklarını bilmiyor. Hasta kulak burun boğaza gidiyor oradan nörolojiye gitmesi gerektiği konusunda yönlendirilmiyor ya da bilemiyor. Bu merkez ile tek bir çatı altında birçok hekimin değerlendirmesine tabi tutularak, hastalara daha iyi bir tanı ve tedavi imkanı sunulmuş olacak. Baş dönmesi yakınmasıyla merkezimize gelmiş olan hastalar, nöroloji ve kulak, burun, boğaz hekimleri tarafından değerlendirildikten ve baş dönmesi sebebi tam olarak tespit edildikten sonra egzersiz gerektiren, rehabilitasyon gerektiren hastalar Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümüne gönderilecek. Bize gelen hastalar da baş dönmesini engelleyecek, hastalardaki bu yakınmayı kaldıracak egzersiz ve rehabilitasyon yöntem tedavisi uygulayacağız. Bunlardan en önemlisi bakış stabiliziasyonu ve denge egzersizleri ile bazı manevralardır. Bunları belli seans dahilinde uygulayarak hastalarımızı tedavi edeceğiz."

İzmir’in İlk Baş Dönmesi Merkezi Açılıyor

İzmir’in İlk Baş Dönmesi Merkezi Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim