• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

İzmir’in Gemileri İstanbul’un Hizmetinde

İzmir’in Gemileri İstanbul’un Hizmetinde
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından "2 yaka 5 dakika" sloganıyla tasarlanan gemiler, Mayıs ayında İstanbul Boğaziçi'nde deniz taşımacılığına...

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından "2 yaka 5 dakika" sloganıyla tasarlanan gemiler, Mayıs ayında İstanbul Boğaziçi'nde deniz taşımacılığına başlayacak. İEÜ Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) tarafından Dentur Avrasya için tasarlanan 14 çift başlı yeni teknenin iç tasarımlarında son aşamaya gelindi. İlk tekne, mayısta Üsküdar-Beşiktaş arasında 5 dakika içerisinde yolcularını konforlu şekilde kıyıya ulaştıracak.

İEÜ Yat Tasarımı Yüksek Lisans Programı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Markus Wilsing, Yrd. Doç. Dr. Emre Ergül ve Yrd. Doç. Dr. Can Özcan ile İEÜ Yat Tasarımı Yüksek Lisans Öğrencisi Alperen Gören, İEÜ Endüstriyel Tasarım Lisans Programı Öğrencisi Mert Karaman'ın görev aldığı projede, gemilerin iç mekan, mobilya ve kimlik tasarımları yapıldı.

YOLCULARIN KONFORU TASARIMLA BULUŞTU

İEÜ EKOTAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, deniz taşımacılığı tasarımlarında deneyimli bir ekipleri bulunduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ'in arabalı vapurlarında mekan ve mobilya tasarımlarını yaptıklarını anımsattı. Yrd. Doç. Dr. Özcan, İzmir'deki projelerinin ardından İstanbul'dan da teklif aldıklarını, Mayıs ayında ilki sefere çıkacak olan Dentur Avrasya teknelerinin iç tasarımlarını yaptıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Özcan, "14 adet çift başlı yeni teknenin iç tasarımlarının yanı sıra firmanın da kurumsal kimliğine ait çalışmaları gerçekleştirdik. Yeni nesil tekneler iki taraftan da yolcu alımı yapıyor. Bu kapsamda yolcuların konforlu hareket edebileceği, hem açık alanda oturma gruplarını hem de iç mekandaki alanları tasarladık. Kullanıcı odaklı bir tasarım gerçekleştirdik" dedi.

İKİ YAKA ESTETİK YOLCULUKLA DAHA YAKIN

Üsküdar-Beşiktaş arasında hizmet verecek teknelerin iki yakayı 5 dakikada birbirine bağlayacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Özcan, mobilya, aydınlatma, servis gibi alanlarda yolcuların daha rahat hareket etmesini sağlayacak düzenlemeler yaptıkları özel bir tasarım gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İzmir’in Gemileri İstanbul’un Hizmetinde

İzmir’in Gemileri İstanbul’un Hizmetinde

İzmir’in Gemileri İstanbul’un Hizmetinde

İzmir’in Gemileri İstanbul’un Hizmetinde

İzmir’in Gemileri İstanbul’un Hizmetinde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim