• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

İstiklal Marşı’nın 95. Yılı Akif’in Şiirleriyle Anıldı

İstiklal Marşı’nın 95. Yılı Akif’in Şiirleriyle Anıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda Mehmet Akif'in şiirleri Serdar Tuncer tarafından okundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda Mehmet Akif'in şiirleri Serdar Tuncer tarafından okundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü tarafından "İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı" düzenlendi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı'na katılım oldukça yoğundu. Salona sığmayan seyircilerin bir bölümü programı sergi salonuna kurulan ekrandan takip etti. Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi ve Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden oluşan koro tarafından türküler seslendirildi. Serdar Tuncer tarafından Mehmet Akif Ersoy'un Safahat eserinde yer alan şiirleri okundu. Cihan Yıldız da bestelenen şiirlerin türkülerini söyledi.

İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını İzmit Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Fatih Şenocak yaptı. "Mehmet Akif Ersoy çok zor zamanlarda yaşadı" diyen Şenocak, "Milletlerin tarihinde iki tür kahraman vardır; cephede savaşanlar ve bunu gelecek nesillere aktaranlar. Akif bu türden bir kahramandı. Akif'in fikirlerine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır" şeklinde konuştu.

Yurt dışında olması sebebiyle programa katılamayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun selamlarını ileten Başkan Vekili Zekeriya Özak, Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı. "Mehmet Akif sadece bir şiir yazmamıştır. Şehitlerimizin ruhunu yazmıştır" diyen Başkan Vekili Özak, "100 yıl aradan sonra bugün de iç ve dış güçlerle mücadele eden bir Türkiye var" ifadesini kullandı. "Aziz milletimizin istiklal mücadelesini ölümsüzleştiren büyük şairimizi rahmetle anıyorum" diyerek konuşmasını tamamlayan Başkan Vekili Özak ve Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş tarafından programın sonunda Serdar Tuncer ve Cihan Yıldız'a çiçek takdim edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim