• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

İstiklal Marşı'nı en güzel okumak için yarıştılar

İstiklal Marşı'nı en güzel okumak için yarıştılar
Mersin Merkez Toroslar Belediyesi'nin, İstiklal Marşının kabulünün 95. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel...

Mersin Merkez Toroslar Belediyesi'nin, İstiklal Marşının kabulünün 95. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği "İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışması" büyük ilgi gördü.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde ilçedeki ilkokul ve ortaokullardan 40 öğrencinin katılımıyla ilkokul ve ortaokul olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilen yarışmada; İstiklal Marşı'nı coşkulu ve en güzel okumak için büyük çaba gösteren öğrenciler, davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Türkçe öğretmelerinin oluşturduğu jüri üyeleri yarışmacıları; diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden değerlendirdi. Jüri üyelerinin ilk üçü belirlemekte oldukça zorlandığı yarışmada; ilkokul kategorisinde birinci Osmaniye İlkokulu'ndan Ahmet Faruk Alp, ikinci Yusuf Bayık İlkokulu'ndan Elif Altepe ve üçüncü ise Muhsin Yanpar İlkokulu'ndan Dilara Poyraz oldu. Ortaokul kategorisinde ise birinci Arpaçsakarlar Ortaokulu'ndan Huriye Emin Küçük, ikinci Çavuşlu Ortaokulu'ndan Sedanur Öz ve üçüncü ise Abdulkadir Perşembe Vakfı Ortaokulu'ndan Ahmet Turan oldu.

Birincilere tam, ikincilere yarım ve üçüncülere de çeyrek altının verildiği yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini, Toroslar Belediyesi Başkanı Hamit Tuna takdim etti. Başkan Tuna dereceye giren öğrencilere altın ödülünün yanı sıra birer de Türk Bayrağı hediye ederken jüri üyelerine de programa katılan protokol üyeleri ile birlikte birer plaket sundu.

İŞİTME ENGELİLER İŞARET DİLİ İLE İSTİKLAL MARŞINI OKUDU

Yarışmada ayrıca Yunus Emre İşitme Engelliler Okulu öğrencilerinin oluşturduğu topluluk İstiklal Marşı'nın ilk 3 kıtasını işaret dili ile okudu. Salondaki davetlilerin büyük beğenisini kazanan engelli öğrenciler, ayakta alkışlandı.

Yarışma sonunda konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, düzenledikleri yarışma ile amaçlarının; öğrencilerin milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirerek vatan ve bayrak sevgisini yaşatmak olduğunu vurguladı.Cihan

İstiklal Marşı'nı en güzel okumak için yarıştılar

İstiklal Marşı'nı en güzel okumak için yarıştılar

İstiklal Marşı'nı en güzel okumak için yarıştılar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim