• BIST 9887.85
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında Milli Duygular Ön Plana Çıkacak

İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında Milli Duygular Ön Plana Çıkacak
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği...

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği "İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışması" bu yıl yine milli duyguları ön plana çıkartacak.

İlçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılacağı ve 2 kategoride yapılacak olan yarışma, yarın Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Öğrencilerin, diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden değerlendirileceği yarışmada, birincilere tam, ikincilere yarım, üçüncülere de çeyrek altın verilecek. Ödüller, aynı gün düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı açıklamada, düzenledikleri yarışma ile amaçlarının, öğrencilerin milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirerek vatan ve bayrak sevgisini yaşatmak olduğunu vurgulayarak, yarışmaya katılacak tüm öğrencilere başarılar diledi. İstiklal Marşı'nı anlamanın Türkiye'nin değerini anlamak olduğunu belirten Başkan Tuna, İstiklal Marşı'nın, Türk Milleti için 1921'den bu yana yüksek bir moral ve güç kaynağı olduğunu ifade etti.

Gençlerden, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet'e sahip çıkmalarını isteyen Tuna, "95 yıl önce Mehmet Akif Ersoy duygu ve heyecanını mısralara dökmüş ve bu yüce marş milli marşımız olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşı, ülkemizin bağımsızlığının, Türk Milleti'nin kahramanlığının ve milli mücadelenin bir sembolüdür. Milli marşımızı anlamak, ülkemizin değerini de anlamak demektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Bu da gençliğimizin doğru şekillenmesi ve doğru yetişmesi ile mümkün olacaktır. Gençlerimizden, Ulu Önderimiz Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyet'e sahip çıkmalarını istiyoruz. İstiklal şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'un tabiriyle "Allah bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın." Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyor, İstiklal Marşımızın kabulünün 95. Yıl dönümünü kutluyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim