• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

İstenmeyen Kişiler Belgeseli Didim’de Gösterildi

İstenmeyen Kişiler Belgeseli Didim’de Gösterildi
Didim Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gazeteci ve yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun yönetmenliğini yaptığı...

Didim Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gazeteci ve yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun yönetmenliğini yaptığı Persona Non Grata (İstenmeyen Kişi ) belgesel gösterimi yapıldı.

Didim Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gazeteci ve yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun yönetmenliğini yaptığı Persona Non Grata (İstenmeyen Kişi ) belgesel gösterimi yapıldı. Dün akşam Ticaret Odası Toplantı salonundaki etkinliğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, Didim Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Korkmaz, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Figen Çakmakgil, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Caner Kaynak ilçede görev yapan basın mensupları ile Didimli vatandaşlar katıldı.

45 dakika süren Persona Non Grata (İstenmeyen Kişi ) belgesel gösterimi AK Parti iktidarı döneminde yaptığı haberler, yazdığı yazılar ve köşe yazarlarının hangi durumlardan dolayı işsiz kaldıkları anlatıldı. İşsiz kalan gazetecilerin işsiz kalmalarından sonraki ruh halleri, ailesiyle yaşadıkları ve işsiz kalan gazetecilerin, gazetecilik yapmamasının ardından hangi işlere yöneldiği de anlatıldı.

"İŞSİZ GAZETECİ…"

Belgesel gösteriminin ardından gazeteci ve yazar Tuluhan Tekelioğlu yaptığı konuşmasında "Bu belgeseli 7 ay önce çektik ve birçok yerde gösterildi. 2007'den sonra 5 bin kişi işten çıkarıldı. Benim belgeselimi 20 bin kişi izledi ve bu da bana umut verdi. Bende işsiz bir gazeteciyim ama işsiz kalmak iş yapmamak değil; bende bu belgesel de işimi yapmaya çalıştım. Ben bu dönemin medyaya bakışını anlattım. Biz birkaç bonusa ve tatile inandık ve haklarımızdan vazgeçtik. 212 sayılı basın yasası çok önemli fakat genç gazetecilerin bundan haberi dahi yok." dedi.

"BALIK HAFIZALI TOPLUMUZ"

Haber alma ihtiyacının her zaman ve her dönem ihtiyaç olduğunu belirten Tekelioğlu süreç içerisinde bunun şekil değiştirebileceğini ve sosyal medyanın daha aktif olacağını söyledi. Tekelioğlu Bundan sonra sanatçıları ve adalete olan bakış açılarını anlatan bir belgesel çekme fikrim var. Çünkü bizler balık hafızalı toplumuz ve bunların unutulmaması lazım." dedi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise ülkemizde olayların ve güçlerin değiştiğini belirterek "ben tek şey söylemek istiyorum. Hangi işi yaparsak yapalım hepimiz biraz daha dürüst olmamız lazım. Olduğumuz yerde duralım ve kendimizi iyi gösterelim. Hepimiz gazeteci olamayız ama memlekette neler olduğunun bilincinde olmalıyız." dedi. Başkan Atabay konuşmasının sonunda gazeteci ve yazar Tuluhan Tekelioğlu'na çiçek verip katılımları için teşekkür etti. Söleşi soru-cevap kısmı ile sona erdi. Söleşinin ardından Tekelioğlu "Yaz bizdensin ya da…" adlı kitabını okurlarına imzaladı.

"MAKİNE BAŞKANIN ELİNDE"

Söleşinin ardından Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Tuluhan Tekelioğlu ile basın mensuplarına Didim Beach Otel'de yemek verdi. Yemekte fotoğraf makinesini eline alan Başkan Atabay "Her zaman siz bizi çekiyordunuz bu kez de biz sizin işinizi yapalım." diyerek yemeğe katılanların fotoğraflarını kendisi çekti.

İstenmeyen Kişiler Belgeseli Didim’de Gösterildi

İstenmeyen Kişiler Belgeseli Didim’de Gösterildi

İstenmeyen Kişiler Belgeseli Didim’de Gösterildi

İstenmeyen Kişiler Belgeseli Didim’de Gösterildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim