• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 17 °C

İşte yeni Adnan Menderes

TAV İnşaat, İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinin üç boyutlu projesini tamamladı. Bu sayede inşaat henüz tasarım aşamasındayken, mimari ve yapısal değişiklikleri değerlendirme imkanı sağlanacak.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminali, sanal gerçeklik yazılımı içerisinde birebir boyutlarda üç boyutlu olarak hayata geçirildi. Havalimanının 3 boyutlu hali basın mensuplarına tanıtıldı. 
 
TAV İnşaat İzmir Proje Koordinatörü Mehmet Ali Türkel, İzmir’de teknik, idari gereklilik olmamasına rağmen bu projede uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi. Teknolojinin bu kadar ilerlediği dönemde buna tepkisiz kalamayacaklarını ifade eden Türkel, “Biz biraz kendimizi aşmak adına, biraz bu konuda Türkiye’yi bir adım ileri götürmek adına bu projeyi bir adım ileri götürdük. Bu proje bittiğinde 'bütçesi, parasal durumu inşaatı ne duruma gelecektir? O duruma geldiğinde eksik kalacak mıdır?' Bu her yapımcının işin başındayken planlaması gereken faaliyetlerdir. Klasik yöntemlerle kağıt üzerinde yaparız. Bu uygulamayla hangi tarihte nereye nasıl koyacağımızı, herhangi bir parçayla çakışıp çakışmadığı, o günkü durumda ne kadar paraya ihtiyaç olacağımızı bu projeyi hangi şartlarda bitirebileceğimizi izleme şansımız oldu. Bundan sonraki projelerde bir adım daha öteye götürmeyi hedefliyoruz. Şimdilik 4-5’inci boyutta bir bina modellemesine girmeyi başardık.” dedi. 
 
TAV İnşaat Yapısal Tasarım Koordinatörü Dr. Ahmet Çıtıpıtıoğlu, şuanda inşaat tasarımında ve planlamasında 2 boyutlu teknolojinin aslında 100 yıllık bir sürecin devamı olduğunu dile getirdi. Teknolojinin geliştiğini, oyunlardaki görsellerin kalitesinin arttığını kaydeden Çıtıpıtıoğlu, “Bunları güncel tasarım ve sahadaki işlerimizde kullanmakta geciktik. TAV olarak vizyonumuz da bir inşaat firmasının ötesinde havalimanı yapan işleten firma olarak bütün bu adımları bina bilgi modellemesi yöntemiyle entekre etmek amacındayız. Bunun ilk 2 kısmını başardık.” diye konuştu. 
 
4.20131010150706.jpg
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim