• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 29 °C

İşte çözüm süreci için öneriler

İşte çözüm süreci için öneriler
Terörün sona erdilirmesi için hükümete öneri paketi sunuldu.

Hükümet’in, terörle etkin mücadele kapsamında hazırladığı 6 maddelik tasarı Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Tasarı ile, terörün sona erdirilmesi, ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi için, yürütülen çözüm sürecine ilişkin atılacak adımlar yasal yollarla düzenleniyor. Bu kapsamda; terörün çözülmesi amacıyla yurtiçi ve yurtdışındaki kişi ve kuruluşlarla görüşülecek, silahı bırakan örgüt mensuplarına sosyal ve ekonomik imkanlar sağlanacak.

Hükümet’in Meclis’e sunduğu tasarı ile, terörle mücadele kapsamında hükümet her türlü tedbir ve kararı alabilecek. Bu kapsamda; terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine yönelik siyasi, hukuki, sosyo-ekonomik, psikolojik, kültür, insan hakları, güvenlik ve silahsızlandırma alanlarında ve bunlarla bağlantılı konularda atılabilecek adımları belirleyecek.

HÜKÜMET ÜYELERİ ÖCALAN’LA GÖRÜŞEBİLECEK

Hükümetin gerekli görmesi halinde, yurtiçindeki ve yurtdışındaki terör aktörleri dahil kişi kurum ve kuruluşlarla temas, diyalog ve benzeri çalışmalara karar verebilecek. Tasarı ile terör örgütü lideri Öcalan’la Hükümet yetkililerinin görüşmesinin de önünün açıldığı yorumları yapılıyor.

DAĞDAN İNENLERE SOSYAL VE EKONOMİK GÜVENCE GELİYOR

Tasarı ile silah bırakan terör örgütleri ve dağdan inenler güvence altına alınacak. Sosyo-ekonomik haklar tanınacak. Sosyal yaşama uyumları için gerekli tedbirler alınacak.

Bakanlar Kurulu terörle mücadele kapsamında her türlü kararı alabilecek uygulayabilecek. Çözüm süreci kapsamında yapılan çalışmaların koordinasyonu ve sekretarya hizmetleri Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yürütülecek.

TERÖRLE MÜCADELE EDEN AKTÖRLERİN CEZAİ SORUMLULUĞU OLMAYACAK

Terörle Mücadele kapsamında görevlendirilen kişilere hukuki idari veya cezai sorumluluk verilmeyecek. Bu süreçte görev alanların ve çalışmalara katılanların, gerçekleştirdikleri faaliyetler nedeniyle gelecekti herhangi bir yaptırım tehdidi ile karşılaşmamaları amacıyla, bu görevleri yerine getiren kişilerin her türlü cezai sorumluluğunun doğmayacağı yönünde düzenleme yapılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim