• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

İstanbul'u Japon kiraz ağaçları süsleyecek

İstanbul'u Japon kiraz ağaçları süsleyecek
İstanbul Büyükeşir Belediye Başkanı ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanı (UCLG) Kadir Topbaş, ziyaret amacıyla bulunduğu...

İstanbul Büyükeşir Belediye Başkanı ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanı (UCLG) Kadir Topbaş, ziyaret amacıyla bulunduğu Japonya'da Başbakan Shinzo Abe ile görüştü. İki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğine vurgu yapılan görüşmede Topbaş, İstanbul'da Sahil Kennedy Cadddesi üzerinde 8 kilometre boyunca Sakura (Japon kirazı) ağacı dikeceklerini söyledi.

Japnya'da üst düzey temaslarda bulunan Kadir Topbaş, Japonya Başbakanı Abe ile görüştü. Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin de konuşulduğu görüşmede Başbakan Abe, 3.köprü ve Avrasya Tüneli'nde Japon iş adamları ve mühendislerinin çalışmasını önemsediklerini söyledi. Türk-Japon teknoloji üniversitesi kurulması için çalışma yaptıklarını da belirten Abe, Japon kendi Şimonoseki ile İstanbul arasındaki kardeş şehir protokolünün 45. yılına ulaşmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul ile ilgili yeni projesini de Japonya gezisinde açıkladı. İstanbul'a ekilen 20 milyon lale ile birlikte kardeş şehir Şimonoseki'ye özgü Sakura ağacının da İstanbul'u süsleyeceğini söyledi. Proje için Sahil Kennedy Caddesi'nin 8 kilometrelik kısmının uygulama alanı olacağını belirten Topbaş, "İstanbul'da Sirkeci'den Bakırköy'e uzanan Kennedy Caddesi'ne Sakura ağaçlarından dikeceğiz. Şehrin her tarafına ektiğimiz 20 milyon lale, Sakura ağaçlarıyla birlikte daha güzel olacak" dedi.

Topbaş, ayrıcı başkanlığını yürüttüğü UCLG ile Japonya'daki yerel yönetimlerin daha fazla işbirliği yapmasını istedi. İstanbul'un kardeş şehri Şimonoseki'nin fahri hemşehrilik beratı da Başkan Topbaş'a verildi.

Ziyarette Topbaş, ülkenin önde gelen işadamları ve şirket yöneticileriyle de iş yemeğinde bir araya geldi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim