• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C

İstanbul’dan Hafta Sonu Kaçış Rotası-Kızılcahamam

İstanbul’dan Hafta Sonu Kaçış Rotası-Kızılcahamam
istanbul’un trafiği, hengamesi ve maliyeti derken İstanbullular için hafta sonu alternatif yerlere yönelme ihtiyacı doğuyor.

Doğası, ulaşım kolaylığı ve gezilecek birbirinden muhteşem mekânları ile öne çıkan Kızılcahamam ise İstanbullarının da radarına takılmış durumda. Termal otel bakımından öne çıkan bir yer olmasından dolayı da İstanbullular tarafından tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Peki termal suları ve doğal güzellikleriyle ünlü bu ilçede ne yenir ne içilir nereleri özellikle gezmek gerekir?

1-20240226124717.jpg

Kızılcahamam’ın Görülmeye Değer Yerleri 

Kızılcahamam, Ankara’nın en yeşil bölgesi olarak anılan ve çam ormanları ile öne çıkan bir ilçedir. Bu ilçede doğal güzelliklere rastlamak pek de sürpriz değildir. Kaplıcaları, milli parkları ve mesire alanları ile Kızılcahamam’da hem şifalı hem de keyifli bir hafta sonu kaçamağını rahatlıkla yapabilirsiniz. 

Kızılcahamam’ın ünlü milli parkları ile birlikte tabiat parkları da gezilmeye değerdir. Karagöl Tabiat Parkı başta olmak üzere Aluçdağı Tabiat Parkı, Şahinler Tabiat Parkı, Çamlıdere Jeoparkı ve Abacı Peri Bacaları, Kızılcahamam rotası için gezilebileceğiniz en doğal yerler arasındadır. Aynı zamanda Soğuksu Milli Parkı da yemyeşil doğası ve konaklayabileceğiniz imkânları ile Kızılcahamam’ın gözde yerlerinden biridir. Bu ilçeye gelmişken termal suyun faydalarını içeren kaplıcalara uğramamak büyük bir hata olur. Konaklamak için tercih edeceğinizi termal oteller, Kızılcahamam’ın şifa getiren termal sularıyla tanışmak için iyi bir tercih olacaktır. 

2-20240226124719.jpg

Kızılcahamam Konaklama Önerileri 

Kızılcahamam’da konforlu bir hafta sonu geçirmek için termal özellikli otelleri tercih edebilirsiniz. Termal havuz ve spa-masaj seçenekleri ile ünlü Kızılcahamam termal otelleri, İstanbul’un tüm koşuşturmasından uzak rahatlatıcı bir tatil deneyimi sunar. Özellikle termal kaplıca ve havuz seçeneği; fiziksel ve zihinsel olarak rahatlamanızı sağlar ve romatizma gibi rahatsızlıklar için alternatif tedaviler içerir. Ayrıca Kızılcahamam’da muhafazakar otel kategorisinde yer alan konaklama yerlerini de bulabilirsiniz. Bu otellerde alkolsüz ve İslami usullere göre ibadethane yerlerini de kullanabilirsiniz. 

Kızılcahamam’da doğa ile baş başa bir tatil düşünüyorsanız kamp yerleri sizi için ideal olacaktır. Soğuksu Milli Parkı başta olmak üzere pek çok milli park ve kamp yerleri, doğanın tadını doyasıya çıkarmanıza aracılık eder. Kamp için kendi çadırınızı getirebileceğiniz gibi kamp yapacağınız yerden de çadır temin edebilirsiniz. 

Kızılcahamam Yeme-İçme Kültürü

Doğal güzellikleriyle ünlü Kızılcahamam, kendine özgü geleneksel lezzetleriyle de ön plandadır. Ankara’nın geleneksel lezzetlerine ek olarak cızlama, bazlama, toyga çorbası, höşmerim ve desti kaplama yemekleri, Kızılcahamam denince akla gelen ilk yemeklerdendir. Maden suyuyla da ünlü Kızılcahamam’da nefis et yemeklerinin yanına ev yapımı ayran da Ankara Kızılcahamam’a gelmişken es geçilmemesi gereken detaylardandır. Hafta sonu tatili için rotanızı Kızılcahamam’a çevirerek hem rahatlatıcı hem de keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. 

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim