• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

İstanbul’dan Gelen 2 Hasta Diyarbakır’da Ameliyat Oldu

İstanbul’dan Gelen 2 Hasta Diyarbakır’da Ameliyat Oldu
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği eğitim sorumlusu Prof.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği eğitim sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur yaptığı başarılı ameliyatlar serisine bir yenisini daha ekledi. Prof. Dr. Yusuf Yağmur, İstanbul'dan gelen iki hastasını başarılı ameliyatlar ile eski sağlıklarına kavuşturdu.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği eğitim sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur, İstanbul'dan Diyarbakır'a gelip şifa arayan hastalarına sleeve gastrektomi olarak bilinen tüp mide operasyonu yaptı. Başarılı bir ameliyat geçiren 2 bayan hasta bir süre tedavi gördükleri hastaneden sağlıklarına kavuşarak taburcu edildi. İstanbul'da ikamet eden ve Prof. Dr. Yusuf Yağmur'un ameliyatı sayesinde eski sağlığına kavuşan evli ve 24 yaşındaki Melike Dilan Demir, "İstanbul'da ikamet ediyorum. 100 kilograma kadar çıkmıştım. Ameliyat olduktan kısa süre sonra 93 kiloya indim. Prof. Dr Yusuf Yağmur hocayı İstanbul'da akrabalarım yakınlarım çevremdeki insanlar çok met ediyorlardı, onun için eşimle konuştum ve Diyarbakır'a gelmeye karar verdim. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra ameliyat kararı verildi. Fazla kilolarımı boş yere taşıyordum ayaklarım ağrıyordu, yoruluyordum stres çok hayli fazlaydı. Hastanede doktorlardan, hemşirelerden, temizlikçi personeline kadar çok güzel ilgi gösterdiler. Çok mutluyum ne kadar dua etsem azdır, Allah razı olsun" dedi.

108 kilogram olan ve ameliyat sonrası 97 kilograma düşen bir başka hasta 30 yaşındaki Zehra Aslıhan ise, Prof. Dr. Yusuf Yağmur için Diyarbakır'a geldiğini söyledi. Aslıhan, "İstanbul'da ikamet etmekteyim. Aşırı kilomdan dolayı çok rahatsızlık duyuyordum. Nefes darlığı çekmekteydim uzun bir yürüyüş yapamıyordum, yoruluyordum, ayaklarım ağrıyordu, uyku düzenim ister istemez bozulmuştu. Her tarafta araştırıyordum ameliyat olmak için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Prof. Dr. Yusuf Yağmur hocamızın haberlerini gördükten sonra telefonla hocamıza ulaştım. Randevu aldıktan sonra gelip ameliyat oldum. Şuan gayet iyiyim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim