• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

İstanbul’da Uluslararası Eğitim Zirvesi

İstanbul’da Uluslararası Eğitim Zirvesi
Dünyanın en seçkin üniversiteleri, akademisyenleri ve yükseköğretim sektörünün önde gelen temsilcileri yarın İstanbul'da başlayacak "EURIE-Avrasya...

Dünyanın en seçkin üniversiteleri, akademisyenleri ve yükseköğretim sektörünün önde gelen temsilcileri yarın İstanbul'da başlayacak "EURIE-Avrasya Yükseköğretim Zirvesi'nde buluşacak.

Türkiye'nin yükseköğretim sektörünün dünyaya tanıtılması ve Türkiye'nin bu konuda cazibe merkezi haline getirilmesini hedefleyen EURIE- Avrasya Yükseköğretim Zirvesi 17-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek. Avrupa, Asya ve Ortadoğu'dan 85'in üzerinde üniversitenin üye olduğu dünyanın en kapsamlı yükseköğretim ağlarından biri sayılan "EURAS-Avrasya Üniversiteler Birliği" ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu-DEİK'in destek vereceği "EURIE 2016 Zirvesi" Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Dünya çapında gerçekleştirilen yükseköğretim çalışmalarını İstanbul'a taşıyacak olan zirvede, akademik işbirlikleri ile uluslararası öğrenci sayılarının arttırılması ve yüksek öğretim sektörünün global platformda hak ettiği seviyeye nasıl taşınabileceği konuları da ele alınacak. Filipinler Yükseköğretim Bakanı Dr. Patricia B. Licuanan'ın ana konuşmacı olarak yer alacağı zirveye, EUA (Avrupa Üniversiteler Birliği) Başkanı, UNIMED (Akdeniz Üniversiteler Birliği) Başkanı, NAFSA (Kuzey Amerika Yükseköğretim Derneği) ve EAIE (Avrupa Uluslararası Eğitimciler Derneği) Yönetim Kurulu Üyeleri, Avrupa Komisyonu yetkilileri, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu, Yunus Emre Enstitüsü, TÜBİTAK, Türkiye Ulusal Ajansı, Katar Üniversitesi ve Hamid Bin Khalifa üniversitelerinin başkanları ile birçok seçkin kurum ve kuruluşun üst düzey temsilcileri konuşmacı olarak katılacak.

"'AMACIMIZ TÜRKİYE'Yİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK"

Avrasya Üniversiteler Birliği-EURAS'ın kurucusu ve genel başkanı olan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, "Zirve ile amaç, ülkemiz yükseköğretim sektörünü dünyaya tanıtmak, Türkiye'yi bu sektörde bir "cazibe merkezi" haline getirerek gerek akademik işbirliklerini, gerek uluslararası öğrenci sayılarını artırmaktır. Yükseköğretim camiamızı global platformlarda hak ettiği seviyeye taşımak için planlanan bu önemli zirve, dünya yükseköğretim sektörünü İstanbul'a taşımakla kalmayacak, ülkemize ve üniversitelerimize benzersiz fırsatlar sunacak" dedi.

ZİRVEDE KATILIMCILARI NELER BEKLİYOR?

Zirvede bir dizi seminer ve panelin yanı sıra uluslararası eğitim konulu bir konferans da düzenlenecek. Konferansta yükseköğretim sektöründeki son gelişmeler, yeni eğitim modelleri, uluslararası eğitimle ilgili sorunlar ve çözüm önerileri ile deneyimler konuşulup tartışılacak. Zirvenin düzenleneceği alanda yükseköğretim kurumlarının temsil edileceği bir fuar alanı da kurulacak. Fuar alanında üniversite temsilcileri akademik işbirliği fırsatlarını görüşerek; öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak projeler ve konferanslar düzenlenmesi gibi uluslararası işbirliklerini geliştirebilecek.

PEK ÇOK YERLİ VE YABANCI ÜNİVERSİTENİN TEMSİLCİLERİ ZİYARETÇİLERLE BULUŞACAK

Zirve kapsamındaki fuarda, aralarında İtalya, Filipinler, Ürdün, Lübnan, Avustralya, Hollanda'dan üniversiteler, İran, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan'ın lider eğitim kurumlarının bulunduğu ABD, Avrupa ve Uzakdoğu'nun en seçkin 200 üniversitesi, standlarıyla ziyaretçileri karşılayacak. Zirve fuarı ve etkinliklerde Türkiye'yi 50'nin üzerinde devlet ve vakıf üniversitesi "Study in Turkey" çatısı altında temsil edecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim