• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

İstanbul'da lale zamanı

İstanbul'da lale zamanı
İstanbul'daki çevre düzenleme çalışmalarının önemli bir parçası haline gelen lale için düzenlen festival başladı.

İstanbul'daki çevre düzenleme çalışmalarının önemli bir parçası haline gelen lale için düzenlen festival başladı. Nisan ayı boyunca devam edecek festival kapsamında çeşitli etkinlikler de İstanbullularla buluşacak. Milyonlarca lalenin dikildiği İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda binlerce lalenin bir araya getirilmesiyle oluşan lale halısı da vatandaşların beğenisine sunulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen festival başladı. Festival kapsamında Emirgan Korusu, Kadıköy Göztepe 60. Yıl Parkı ve Sultanahmet Meydanı çeşitli etkinliklere sahne olacak. 563 bin lalenin kullanılacağı Lale Halısı, Sultanahmet Meydanı'nda bu yıl ikinci kez İstanbullularla buluşacak.

İstanbul'daki lale dikim çalışmaları 2005 yılında başladı. O günden beri İstanbul'daki çevre düzenleme çalışmalarının vazgeçilmezlerinden olan lale için bu yıl da kaligrafi, ebru, fotoğraf, ve resim sanatçılarının performansları sergilenecek. Emirgan Korusu'nda da lalelerden yapılan heykeller görücüye çıkacak. Emirgan Parkı ile birlikte Kadıköy Göztepe Parkı ve Sultanahmet Meydanı'nda canlı lale satış noktaları hizmet verecek.

Festivalin en dikkat çeken faaliyetlerden birini Sultanahmet Meydanı'nda yüz binlerce lalenin bir araya getirilmesiyle oluşturulan lale halısı görseli oluşturuyor. Yerle ve yabancı pek çok turistin ilgiyle izlediği lale halısı bu yıl ikinci kez oluşturalacak. Lale halısı için bin 728 metrekarelik bir alan tahsis edilecek.

Lale Festivali kapsamında, bu yıl Gülhane Parkı'na 930 bin, Emirgan Korusu'na 2 milyon 800 bin, Yıldız Korusu'na 730 bin, Soğanlı Bitkiler Parkı'na 530 bin, Beykoz Korusu'na 279 bin, Göztepe 60. Yıl Parkı'na milyon 350 bin, Büyük Çamlıca Korusu'na 451 bin, Küçük Çamlıca Korusu'na 512 bin, Fethipaşa Korusu'na 195 bin, Hidiv Çubuklu Korusu'na 553 bin ve Gözdağı Korusu'na farklı türlerde 474 bin lale dikildi.Cihan

İstanbul'da lale zamanı

İstanbul'da lale zamanı

İstanbul'da lale zamanı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim