• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

İstanbul'da kar yağışı başladı! İstanbul'da kar yağıyor

İstanbul'da kar yağışı başladı! İstanbul'da kar yağıyor
Yurt genelinde yağışlı hava etkili olurken, İstanbul'da kar yağışı başladı! İstanbul'da kar yağıyor! Meteoroloji, Karadeniz'e kar uyarısı yaptı.

Ve sonunda beklenen oldu, İstanbul'a kar yağdı. İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini gösteren soğuk havanın ardından kar yağışı başladı. Bu akşam İstanbul'da başlayan kar yağışı uzun süre etkisini gösterecek....

Hafta sonu planı yapmadıysanız önce hava durumuna bir göz atın. Meteoroloji yetkilileri uyardı. İstanbul hava durumu nasıl olacak? Kar İstanbul'a 20 Ocak'ta gelecek.

Kara kış Marmara bölgesinin de kapısını çalıyor. Hafta sonu Akdeniz, ve Karadeniz'de fırtına ve yağmur var. Meteoroloji İçanadolu, Ege, Karadeniz, Marmara ve Trakya bölgeleri için ayrı ayrı uyarılar yayınlıyor..

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji  Genel Müdürlüğü, bugün akşam saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; etkisini arttırarak gece yarısına kadar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da, gece yarısından itibaren ve  Sabah saatlerinde İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli’nin güneyinde, öğleden sonra ise Isparta ile Burdur ve Antalya’nın doğusunda kuvvetli, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli olması beklendiğini açıkladı.

Bursa Uludağ'a Kar Yağdı

Uludağ'da kar yağışı- Kayak pistlerinin bulunduğu oteller bölgesinde, kar kalınlığı 6 santimetreye ulaştı.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'ın oteller bölgesine kar yağdı.Kayak pistlerinin bulunduğu oteller bölgesinde etkili olan yağışın ardından, kar kalınlığı 6 santimetreye ulaştı.

Doğu Anadolu bölgesinde akşam saatlerinde kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 12 Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Erzincan, Erzurum, Ağrı ve Iğdır ile Iğdır’ın güney kesimlerinde bu akşam karla karışık yağmur beklendiği bildirildi.

Açıklamada, yağışların pazar gününün ilk saatlerine kadar bölge genelinde kar yağışı şeklinde devam edeceği kaydedildi.

Yetkililer, vatandaşları buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.

“Kayseri, Sivas ve Yozgat illerimizde meydana gelen yağışın bu gece saatlerinden itibaren karla karışlık yağmur ve kar şekline dönüşeceği ve yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporuna göre, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde meydana gelen yağışın bu gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği ve yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağı belirtildi. Kar yağışı sebebiyle başta yüksek kesimler olmak üzere meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. Kar yağışının yarın akşam saatlerinde sona ermesi bekleniyor.

’Fırtına’ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz’de fırtına, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli yağış beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (Cumartesi) ilk saatlerden itibaren Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (20-75 mm), Rize çevrelerinde yer yer şiddetli (76-100 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (60-75km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenen fırtına’nın cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Rüzgarın da bölge genelinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Uludağ'da kar tatili! Uludağ tatili ve Uludağ kar yağışı

Yerli ve yabancı tatilciler karın tadını çıkarırken, kartopu oynayan ve telesiyeje binen turistler, doyasıya eğlendi.Meteoroloji yetkilileri, Uludağ'da 5 gün daha kar ve karla karışık yağmur beklendiğini bildirdi.Bölgedeki otel işletmecileri, yağışın böyle devam etmesi halinde sezonun erken açılabileceğini belirterek, bu sezondan umutlu olduklarını söyledi. 

Meteoroloji Kayseri, Sivas ve Yozgat için kar yağışı uyarısında bulundu

Kar yağışı sebebiyle başta yüksek kesimler olmak üzere meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. Kar yağışının yarın akşam saatlerinde sona ermesi bekleniyor.

Kayseri Erciyes'te kar yağışı

Kayseri’de bulunan Erciyes Kayak Merkezi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok araç yolda kaldı.
Erciyes Kayak Merkezi’nde Sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken, kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler yolda kaldı.

İstanbul'a ilk kar yağışı için tarih verildi

Dondurucu soğukların ardından sıcaklıklar yeniden yükselişe geçti. Peki kaç gün daha sürecek? Kar ne zaman yağacak? İşte hava durumu detayları;

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, halk arasında "Pastırma Yazı" olarak bilinen sıcaklıkların başladığını ve 12 gün süreceğini söyledi.

Köse ayrıca İstanbul'a ilk kar yağışını 20 Ocak 2015 sonrasında beklediklerini açıkladı.

Köse, yaptığı  açıklamada, "Pastırma Yazı"nın, ekim ayının son haftasıyla kasımın ortalarında yaşandığını, esas isminin ise "Pastırma Ayazı" olduğunu vurguladı.  

Bu mevsimde gündüzlerin sıcak, geceleri ise ayaz olduğunu ifade eden Köse, ayazın etkisiyle sıcaklığın özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde sıfır derecenin altına düştüğünü belirtti.

PASTIRMA YAZI 12 GÜN SÜRECEK

Pastırma sıcaklarının dün itabarıyla başladığını anlatan Köse, şöyle devam etti: 

"Atalarımız yaklaşık 400 yıl önce seyahatlere, heybelerinde bozulmasın diye kurutulmuş etlerle çıkmışlar. Ayazlı havadan dolayı bu mevsimde kuruttukları et çok lezzetli olduğu için ismi 'Pastırma Ayazı' demişler. Ama biz 'Pastırma Yazı' diyoruz. Aslında 'Pastırma Ayazı'ndan geliyor. Sebebi de şu; yazı anımsatan günler yaşanıyor. Gündüzleri oldukça güneşli, sabah ilk saatlerde sis ve pus hadisesi gözüküyor. Bu tarz havaların belirgin özelliğidir. Rüzgar hafif, insanları rahatsız etmiyor. Bu da ekim ayının sonu ile kasımın ortaları arasında görülüyor. Bazen yılda bir defa da oluşabilir. Üç gün yaşanıyor, arada bir iki gün hava tekrardan bozuyor, sonrasında bir 10 gün daha yaşanabiliyor. Bu sene de 'Pastırma Yazı'na dün itibarıyla başladık, 12 gün sürecek."

İstanbul'da hava sıcaklığnın 20 dereceye kadar yükseleceğini ifade eden Köse, bu dönemden sonra sıcaklığın azalacağını dile getirdi.

ANTALYA VE ANAMUR'DA HORTUM RİSKİ

Türkiye'nin adım adım kışa yaklaştığını, bu yıl El Nino'nun etkisiyle bol yağış görüldüğünü anımsatan Köse, "Hortumlar gördük yurdumuzun birçok noktasında. Hala görmeye devam ediyoruz. Akdeniz'de, özellikle Antalya ile Anamur arasında hortum oluşma riski devam ediyor" diye konuştu.

Bu yıl hortumun sık görülmesinin sebebinin El Nino'nun tetiklemesiyle deniz suyunun sıcaklığının yükselmesi olduğunu söyleyen Köse, Karadeniz'de bile deniz suyu sıcaklığının 28 dereceye kadar çıktığına işaret etti.

Köse, "Deniz suyu hala sıcak. Yurdumuzun bir tarafında 50-60 santimetre kar yağışları var. Ege ve Akdeniz'de ise hala deniz sezonu devam ediyor. Otellerde doluluk oranları, yüzde 50 mertebesinde. Akdeniz sahillerinde deniz suyu sıcaklıkları 25-26 derecede. Hava sıcaklıkları da yaklaşık bu derecelerde olduğu için deniz sezonu 20 Kasım'a kadar devam edecek" ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL'A KIŞ 20 OCAK'TA GELECEK

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, aralık ayının ortasına kadar özellikle İstanbul başta olmak üzere yurdun Batı kesimlerinde kar yağışı beklenmediğini söyledi.

İstanbul'da ilk kar yağışının genellikle Aralık ayının 15'inde görüldüğünü, bu yıl tarihte "biraz sapma" yaşanabileceğini belirten Köse, şöyle konuştu:

"Deniz suyunun sıcak oluşu sebebiyle 5-6 gün sarkabilir ya da hiç yağmayabilir aralık ayında. İstanbul'un kışını, 20 Ocak 2015 ve sonrasında bekliyoruz. Kar yağışlarını bu mevsimde göreceğiz. Aralık ayının ortasında bir kar yağışı alırsak, bu da sürpriz olmasın. İstanbul, genel mevsim normallerinde iki kez 10 santim üzerinde kar yağışı alıyor. Birisini 20 Ocak 2015, diğerini ise şubat başında alıyor. Bu sene bu civarda kar yağışını ön görüyoruz. Yurdun büyük bölümünde de benzer hava koşullarının olacağını tahmin ediyoruz. Ama özellikle Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde çetin kış  koşulları bekliyoruz."

Kar kalınlığı bugün öğlen saatlerinde 10 cm aşarken İstanbul'un yanı sıra Kocaeli ve Sakarya'dan da birçok kişi kar görmek için Kartepe'ye akın etmeye başladı.

İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KOCAELİ KARTEPE'DE KAR KALINLIĞI

10 SANTİM Bundan 5-6 yıl öncesine kadar Ekim ayı sonlarında kar düşmeye başlayan Kartepe'ye, son yıllarda küresel ısınmanın da etkisiyle kar daha geç düşüyor. Bugün Kocaeli bölgesinde deniz seviyesinde hava sıcaklığı 8 dereceye kadar düştü. Ancak Kartepe'de otel ve kayak merkezinin de bulunduğu bölgede hava sıcaklığı -1 dereyece kadar geriledi. Öğlen saatlerinde serpinti şeklinde başlayan kar giderek yoğunlaştı. Kartepe Green Park Otel yetkililileri kar kalınlığı bugün öğlen saatlerinde 10 cmi aştı. zirveye yakın ve otel bölgesi tamamen beyaza büründü. Kartepe'de kar yağışıyla birlikte hareketlilikte başladı. Yurdun bir çok bölgelerinde kar görmek için vatandaşla rotel bölgesine çıkmaya başladı.

HAKKARİ HAVA DURUMU

Hakkari'de gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kent merkezi ve yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle 7 köy 14 mezranın yolu kapandı. Dün akşam saatlerdinden itibaren etkili olan yağmur, bu sabaha doğru yerini kar yağışına bıraktı. Yoğun kar yağışı ile birlikte kent merkezi ve yüksek kesimler beyaz örtü ile kaplandı. Kent merkezindeki kar kalınlığı 5 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştı. Sabah iş yerlerinin kepenklerini açanlar, iş yerlerinin önündeki karları temizlemeye çalışırken, zaman zaman karla karışık yağan yağmur nedeniyle bazı caddelerde de su birikintileri oluştu.

SİVAS HAVA DURUMU

Sivas'ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla kent beyaza büründü. Sivas'ta gün boyu aralıklarla etkili olan yağmur yerini kara bıraktı. Sabah erken saatlerden itibaren kent genelinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Yağış ile birlikte Sivas kent merkezi beyaza büründü, hava sıcaklığı 0 dereceye düştü. Kar yağışı ile birlikte araç ve yaya trafiğinde aksamalar meydana geldi. Kara hazırlıksız yakalananlar ilerlemekte zorluk çekti. Belediye ekipleri de yağışla birlikte kent merkezinde temizlik çalışması başlattı. Ekipler kent merkezindeki kaldırımlarda biriken karları kürüdü. Tatil sabahına kar ile uyanan çocuklar ise parklarda kartopu oynadı. Kar yağışının aralıklı olarak etkili olacağı belirtilirken, özellikle uzun yola çıkacak sürücülerden dikkatli olmaları istendi. Yollarda herhangi bir sorun yaşanmaması için de Karayolları ekipleri görevlendirildi.

YOZGAT HAVA DURUMU

Yozgat’ta mevsimin ilk kar yağışı aralıksız devam eden yağmurun ardından bu sabaha karşı geldi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Yozgat kent merkezinde dün öğle saatlerinde başlayan yağmur bugün saat 02.00 sıralarında kar yağışına dönüştü. Hafif yağan kar kent merkezinde hemen eridi. Ancak, Çamlık Milli Parkı ve yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışını sevinçle karşılayanlar, "Karın yağmasını bekliyorduk, hazırlıklıydık ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı" dedi.

BOLU ABANT HAVA DURUMU

Bolu'daki Abant Tabiat Parkı'na mevsimin ilk yarı yağarken, doğa harikasında kartpostallık görüntüler oluştu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü Abant Tabiat Parkı'nda kar yağışı etkili oldu. Mevsimin ilk karının yağdığı Abant'a gelen tatilciler 5 santimetre kalınlığa ulaşan beyaz örtü ile karşılaştı. Otellerde konaklayan tatilciler sabah kar yağdığını görünce dışarı çıkarak göl çevresinde yürüdü. Eşsiz manzarasıyla görenleri etkileyen Abant'a gelen tatilciler hayran kaldı.

VAN

Van'ın Başkale ilçesinde iki gün etkili olan soğuk hava ve sağanak yağış, sabah saatlerinden itibaren yerini kara bıraktı. Gün içerisinde aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu, ilçe merkezindeki kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu yakası ağırlıklı olmak üzere aralıklı ve hafif yağmurlu 11

İzmir: Parçalı bulutlu 13

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, 14

Antalya: Parçalı bulutlu 18

Samsun: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor) 10

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli olması bekleniyor) 12

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli olması bekleniyor) 4

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim