• BIST 9918.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

İstanbul İstiklal Caddesi'nde patlama

İstanbul İstiklal Caddesi'nde patlama
Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İlk gelen bilgilere göre 5 kişinin öldüğü,yaralıların hastanelere kaldırıldığı ileri sürüldü.

İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta meydana gelen canlı bomba saldırısında biri canlı bomba 5 kişinin öldüğü, 36 kişinin yaralandığı  bildiriliyor. Teröristin asıl hedefinin neresi olduğu araştırılıyor. Canlı bombanın yolda giderken bombanın infilak ettiği iddiası var.

CNNTürk muhabirinin verdiği ilk bilgilere göre, canlı bombanın asıl hedefine ulaşamadan bir yere giderken, yolda bombanın patladığı belirtiliyor.

Olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde incelemelerde bulunuyor. Patlama Balo sokakta Demirören AVM yakınlarında gerçekleşti. CNN Türk'ün haberine göre patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı. 5 kişinin öldüğü 36 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Ölenlerden birinin canlı bomba olduğu iddia ediliyor.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından olay yerine polis, sağlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi.

Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı.  Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmiyor. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk ediliyor.

Uluslararası ajanslar son dakika geçti

Uluslararası haber ajansları, İstanbul'un en kalabalık yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu.

Patlamayı ilk geçen ajans Reuters oldu. İngiliz haber ajansı Reuters, "İstanbul'un turistik merkezinde yaşanan patlamada iki kişinin öldüğünü, yedi kişinin de yaralandığını" yazdı. 

Amerikan Associated Press haber ajansı ise İstanbul'un kabalık caddesinde patlama yaşandığını ve bölgeye ambulansların sevk edildiğini duyurdu. 

Fransız haber ajansı AFP, "İstanbul'un kalbindeki kalabalık alışveriş caddesinde patlama yaşandı. Patlamanın nedeni bilinmiyor. Ambulanslar olay yerine sevk edildi" ifadelerini kullandı.

56ed17bfc03c0e21dc0f073c.jpeg56ed17adc03c0e21dc0f0735.jpeg

thumbs_b_c_10bd30ae2f878b3926ca0d01ed41add5.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim