• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Hedefi Büyük

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Hedefi Büyük
İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İsmail Cem Ay, dünyada ilk 50 üniversite arasına girmeyi hedeflediklerini belirterek, "Dünyanın...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İsmail Cem Ay, dünyada ilk 50 üniversite arasına girmeyi hedeflediklerini belirterek, "Dünyanın en saygın üniversiteleri arasına girmek istiyoruz" dedi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından, İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü organizesiyle Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bir otelde düzenlenen protokol ve tanışma yemeğine, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Jandarma Komutanı Göksel Söylemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, daire ve okul müdürleri ile rehber öğretmenler katıldı. Tanışma ve protokol yemeği öncesinde İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin tanıtıldığı slayt gösterimi yapıldı.

"40'TAN FAZLA PATENTLE YÜKSEK ÖĞRENİMDE EĞİTİM VERMEKTEYİZ"

Tanışma yemeği sonrası açıklama yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekteri İsmail Cem Ay, "İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak şu anda 4. yılımızı tamamladık. Kuruluşumuzu meslek yüksekokulu olarak tamamladık, pek çok üniversitede olduğu gibi. 22 binin üzerinde, yüzde 95 doluluk oranıyla eğitim öğretime devam ediyoruz. Bu eğitim öğretimi verirken, 3 tane yüksekokul, 3 tane fakülte, 2 tane meslek yüksekokulu, 3 tane de enstitüyle 22 binden fazla öğrenciyle eğitim öğretim veriyoruz. Pek çok TÜBİTAK projesi, sanayi kolu işbirliği, Teknopark projeleriyle, 40'tan fazla patentle, hızlı bir şekilde yüksek öğrenimde eğitim vermekteyiz" diye konuştu.

"ÜLKEMİZİN HAK ETTİĞİ DEĞERDE, DEĞERİNE DEĞER KATACAK GENÇLERİMİZİ TÜRKİYE'YE HAZIRLIYORUZ"

Üniversitelerinin hızla büyüdüğünü ifade eden Yrd Doç Dr. İsmail Cem Ay, "Şu anda Türkiye'nin 6. büyük vakıf üniversitesiyiz. Doluluk oranları bazında ve buna hızla devam etmek istiyoruz. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili gençlerimizi, ülkemizin hak ettiği değerde, değerine değer katacak olan gençlerimizi Türkiye'ye hazırlıyoruz. Hedeflerimiz ilk başta tabi ki marka bilinirliğimizi, üniversite bilinirliğimizi arttırmak ve çok kısa vadede Mütevelli Heyet Başkanı'mız Sayın Abdülkadir Gayretli'nin bize gösterdiği hedef doğrultusunda dünyanın en saygın üniversiteleri arasına girmek istiyoruz. Dünyanın ilk 50 üniversitesine girme hedefimiz var. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Hedefi Büyük

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Hedefi Büyük

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Hedefi Büyük

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Hedefi Büyük

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Hedefi Büyük

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim