• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

İstanbul esnafı korkudan kepenk indirdi

İstanbul Maltepe’de uyuşturucu çeteleriyle terör örgütü DHKP-C arasındaki çatışmada olan esnafa oldu.
Uyuşturucu çeteleriyle örgütün Maltepe’deki ölümüne kavgası bölgedeki esnafa zarar vermeye başladı. Polisin dahi yer yer giremediği Gülsuyu Mahallesi’nde esnafla birlikte PTT gibi bazı devlet kurumları da zorunlu tatil kararı aldı. Maltepe Gülsuyu Mahallesi’ndeki çatışmalar nedeniyle gece saat 23.00’e kadar açık olan marketler, dükkânlar, bazı ödeme noktaları saat 18.00’de kepenk indirdi.
 
MALTEPE’DE NELER OLUYOR?
 
İstanbul Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu Mahallesi’nde ESP, TKP, Halk Cephesi, DHKP-C, TİKB ve EMEP gibi örgütler, ev ve işyerlerinin duvarlarını propaganda alanı haline getirdi. DHKP-C ve MLKP gibi örgütler uyuşturucu çeteleriyle bölgede bir rant savaşı veriyor. Hasan Ferit Gedik de bu çatışmalarda hayatını kaybedenlerden biri. Alınan bilgilere göre, DHKP-C, MLKP ve ESP gettolar oluşturarak polisin Gülsuyu’na girmesine izin vermiyor. Gülsuyu Mahallesi’nde hemen her örgütün propagandasına, duvarlarda afişlerine, illegal pano ve yazılara rastlamak mümkün. Uyuşturucu çatışmasının ortasında kalan esnaf yaşadıkları korku nedeniyle erkenden kepenk indirmeye başladı.
 
MALTEPE DEĞİL, TEKSAS
 
Zaman’ın haberine göre, bölgede son günlerde DHKP-C ile uyuşturucu çetelerinin kavgasına tepki gösteren araba tamircisi, şu ifadeleri kullanıyor: 'Akşamları burası adeta Teksas gibi oluyor. Çeteler, silahla dolaşacak ve nöbet tutacak kadar rahat. Torbacılar inanılmaz aktif. Burada bir rant var ve uyuşturucu ile fuhuş çeteleri bütün asayişi ele geçirmiş durumda. Biz esnaflardan sürekli haraç istiyorlar. Vermeyince de işyerlerimizi tarıyorlar. En son bir marketin sahibinden rüşvet istemişlerdi, adam vermeyince silahlı saldırıda bulundular. Öncesinde de hemen aşağıdaki taksi durağına aynı baskıyı yaptılar. Sahibi direnince önce yeğenini öldürdüler, sonra da kendisine saldırdılar. Söz konusu şahıs mecbur kaldı ve taksi durağını kapattı.'
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim